Simona Halep, victorie clară la Australian Open. Românca s-a calificat în turul doi după un meci de senzație împotriva Magdalenei Frech!

Autori: Moldoveanu Camelia, Gabriel-Alexandru Ioniță / 18.01.2022, 08:20
Simona Halep, victorie clară la Australian Open. Românca s-a calificat în turul doi după un meci de senzație împotriva Magdalenei Frech!

Simona Halep (15 WTA) și Magdalena Frech (102 WTA) s-au duelat în a doua zi a competiției de la Australian Open, începând cu ora 5:30 (ora României). Jucătoarea de tenis din Constanța pornește ca a 5-a favorită pentru câștigarea marelui trofeu la Melbourne.

Simona Halep a avut nevoie de o oră și jumătate pentru a trece de Magdalena Frech

Aflată pe locul 14 în clasamentul WTA înaintea competiției de la Antipozi, Simona Halep a avut parte de o opoziție pe undeva neașteptată din partea jucătoarei poloneze, aflată pe locul 102 în clasamentul mondial. Românca s-a impus în cele din urmă cu scorul de 6-4, 6-3 după o oră și jumătate de joc și se va duela în turul 2 cu învingătoarea partidei dintre Katie Volynets și Beatriz Haddad Maia.

A fost a cincea victorie înregistrată de Simona Halep în acest an. Anterior, ea a câștigat cele 4 partide disputate la turneul Melbourne Summer Set 1 care i-au permis să cucerească trofeul.


Simona Halep și Magdalena Frech joacă la Australian Open de la 5:30

Halep și Frech s-au mai întâlnit în 2020, în sferturile de finală de la Praga Open, și meciul s-a terminat cu victoria româncei (6-2,6-0). Dacă jucătoarea de tenis din Constanța își adjudecă încă o victorie în faza polonezei, atunci ar urma să joace contra câștigătoarei din meciul Katie Volynets – Beatriz Hadad Maia.

Duelul dintre campioana României și jucătoarea de tenis din Polonia o să fie al treilea meci al zilei la Australian Open. Înaintea lor o să joace Daria Saville – Rebecca Peterson și Andrey Rublev – Gianluca Mager.

Ei bine, abia în turul trei ar putea apărea o mică problemă. Dacă Emma Răducanu o învinge în turul doi pe Sloane Stephens, atunci britanica ar disputa turul trei cu Simona Halep. Oricum, jucătoarea de tenis părea a avea până aici adversare destul de accesibile.

Simona Halep ar putea juca în optimi contra Gabrielei Muguruza, iar finalul acestei partide este greu de anticipat. Muguruza a avut în ultima vreme un parcurs cu suișuri și coborâșuri, iar ultima întâlnire cu constănțeanca a avut loc în 2020, atunci când s-au confruntat în semifinala de la Roma. De altfel, românca a învins-o și ulterior a câștigat mare titlu. Însă, la general, scorul este de 4-3 în favoarea jucătoarei de tenis din Spania.

Ce mesaj le transmite rivalelor

Simona Halep nu ar trebui să aibă probleme în primul meci al competiției. Poloneza Magdalena Frech, 102 WTA, ar trebui să constituie un bun antrenament pentru fostul lider mondial. Mai mult, o victorie ar ajuta-o la încredere dar și la intrarea în ritmul de joc de care are nevoie.

Fizic, mă simt foarte bine, am muncit foarte mult înainte să vin în Australia. Nivelul de încredere este unul ridicat, acum trebuie să mă pregătesc mental. Acesta este un aspect foarte important, mai ales la un asemenea nivel. Dar cred că pot să fac o surpriză. Chiar dacă am 30 de ani, cred că pot juca un tenis bun, a declarat Halep

Specialiștii consideră că Simona chiar are șanse să dea lovitura în acest an. Chiar dacă a ieșit din top 10, a arătat o formă bună și oricând poate avea un parcurs ca în 2018, când a jucat finala, pierdută cu Caroline Wozniacki.