Simona Halep vrea medalie la Jocurile Olimpice pentru România. Ilie Năstase: ”Nu înțeleg! JO înseamnă maraton, aruncarea greutății”

Giosanu Catinca / 18.05.2021, 15:40
Simona Halep vrea medalie la Jocurile Olimpice pentru România. Ilie Năstase: ”Nu înțeleg! JO înseamnă maraton, aruncarea greutății”

Simona Halep și-a setat Jocurile Olimpice de la Tokyo ca țintă majoră pentru 2021. Numărul 3 WTA își dorește din tot sufletul să poarte tricolorul la ceremonia de inaugurare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. De altfel ea a mărturisit asta în repetate rânduri. Ciudat este faptul că Ilie Năstase nu înțelege strategia Simonei Halep. Ce a declarat fostul mare tenismen?

Simona Halep vrea medalie la Jocurile Olimpice pentru România

Chiar dacă s-a accidentat la glezna de la piciorul stâng, Simona Halep este cu gândul la Jocurile Olimpice! Jucătoarea noastră visează să câștige o medalie pentru România. Eleva lui Darren Cahill a spus, la un moment dat, că acesta este obiectivul principal pentru acest an. După ce a abandonat la turneul de la Roma, sportiva de la malul mării speră să se revanșeze la Jocurile Olimpice și așteaptă chiar steagul României, la festivitatea de deschidere.

Sper să primesc steagul şi să deschid Jocurile Olimpice cu steagul în mână. Sper să câştig o medalie, este obiectivul principal. Cred că va fi deosebit, aşa cum a fost şi la Fed Cup, când am jucat semifinala. Pentru mine, să joc pentru ţară e foarte important şi foarte plăcut. Sper să fiu aptă, să pot să câştig meciurile şi să aduc o medalie ţării. Anul acesta, da, o medalie olimpică este mai importantă decât un turneu de Grand Slam. Este obiectivul principal, dar, în general, ambele sunt pe acelaşi plan. Nu vreau să pun niciun obiectiv mai jos, pentru că medalia olimpică e pentru ţară, ceea ce mă împlineşte foarte mult, iar restul obiectivelor sunt individuale, pentru persoana mea, mă împlinesc ca sportiv.”, a mărturisit Simona Halep, în urmă cu câteva săptămâni.

În plus, Simona Halep și-a fixat o nouă țintă majoră, Olimpiada din anul 2024.

Planul meu e să joc la Olimpiada din 2024. Eu sper să fiu fizic foarte bine și să am o șansă în plus să câștig pentru țară ceva.”, a adăugat campioana noastră.

Simona Halep a anunțat de săptămâni bune că principalul obiectiv al ei pentru acest va fi câștigarea unei medalii la Jocurile Olimpice
Simona Halep a anunțat de săptămâni bune că principalul obiectiv al ei pentru acest va fi câștigarea unei medalii la Jocurile Olimpice

Ilie Năstase: ”Nu înțeleg! JO înseamnă maraton, aruncarea greutății”

Ilie Năstase nu înțelege ce este în capul jucătoarei de tenis. ”Nasty” este de părere că nu există comparație între un titlu de Grand Slam și o medalie olimpică la tenis. El susține că un titlu de Grand Slam ar fi mult mai important.

Stați puțin, că în urmă cu mai mulți ani tenisul nu era un sport olimpic. Și nici fotbalul sau alte sporturi, cum ar fi golful. Eu nu înțeleg de ce au băgat atâtea sporturi la Olimpiadă. Pentru mine, Olimpiada înseamnă maratonul de 42 de kilometri, cei care sar în înălțime, cei care aruncă greutăți. Alea sunt sporturile olimpice. Dacă au decis ei să facă treaba asta, sper să luam și noi o medalie olimpică de aur.”, a declarat Ilie Năstase, conform celor de la Antena 3.