Site-ul oficial WTA îi înalță ode Simonei: ”Trandafirii sunt roșii, violetele albastre…”

Giosanu Catinca / 14.02.2021, 14:03
Site-ul oficial WTA îi înalță ode Simonei: ”Trandafirii sunt roșii, violetele albastre…”

Simona Halep a jucat foarte bine în confruntarea cu Iga Swiatek. Ea a reușit să o învingă pe poloneza de care se temea pentru că o eliminase în optimi la Roland Garros. Atstfel, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Australian Open. După succesul de astăzi, oficialii din Australia î-au înalțat ode Simonei Halep.

Site-ul oficial WTA îi înalță ode Simonei

Deși a pierdut primul set, Simona Halep a revenit în stil de mare campioană și a scos un scor de 3-6, 6-1, 6-4, după un meci extrem de dificil.

Partida de la Melbourne a început sub semnul echilibrului, fiecare dintre cele două jucătoare câștigându-și game-ul de serviciu. Simona a avut o eficiență de remarcat pe primul.

Simona și-a dat seama că a fost prea pasivă în primul set, și a pus putere în fiecare minge. Nvelul de joc al lui Swiatek nu a mai fost același și a început să facă greșeli neforțate din ce în ce mai des. Impecabilă la serviciu (doar 4 puncte pierdute), a doua favorită a acontat setul al doilea în doar 26 de minute”, au scris cei de la LEquipe.

La 3-3 a avut loc momentul de cotitură al primului set. Fostul lider mondial a avut două șanse de break într-un game de aproape zece minute, însă de fiecare dată tânăra poloneză a reușit să găsească lovitura câștigătoare pentru a salva situația. Puțin marcată de evoluția acestei situații, Simona a fost cu totul alta în game-ul următor. Primul serviciu nu a mai intrat deloc și adversara sa a reușit un break alb. Swiatek a închis setul după 38 de minute. S-a întâmplat după o greșeală neforțată a Simonei venită de pe rever.

După ce și-a luat revanșa în fața polonezei Iga Swiatek, Simona Halep a ajuns în sferturi la Australian Open. Acolo, ea se va confrunta cu învingătoarea dintre legendara Serena Williams şi Aryna Sabalenka, cea mai în formă jucătoare din circuit la ora actuală, cu succese pe linie la ultimele 3 turnee la care a participat.

Ce șanse are Simona Halep la Australian Open dupa eliminarea unor jucatoare importante
Șansele Simonei cresc după eliminarea unor jucătoare importante

”Trandafirii sunt roșii, violetele albastre…”

Simona Halep (29 de ani) a revenit în stil de mare campioană, iar reacțiile celor care au urmărit victoria de senzație, 3-6, 6-1, 6-4, au recunoscut clasa celei de-a doua favorite.

Site-ul oficial a sărbătorit victoria Simonei Halep în versuri.

Trandafirii sunt roșii, violetele albastre. Swiatek a câștigat primul set, dar Simona pe următoarele  două.”, a fost concluzia simpatică de pe Twitter.

Succesul româncei a venit în fața unei jucătoare care nu pierduse niciun set la această ediție de la Melbourne.

Simona a fost ca un uragan în al doilea set, 6-1 cu Iga Swiatek. A întrerupt astfel seria polonezei de 21 de seturi câștigate la rând de Swiatek la turneele de Grand Slam.”, au scris cei de la WTA Insider.