Situația lui Florin Niță, din ce în ce mai dificilă. Portarul naționalei României nu mai prinde lotul la Sparta Praga

Olteanu Ștefan 11.01.2023, 19:08
Situația lui Florin Niță, din ce în ce mai dificilă. Portarul naționalei României nu mai prinde lotul la Sparta Praga

Experiența lui Florin Niță de la Sparta Praga este pe punctul de a ajunge la final, deoarece portarul naționalei României a intrat în ultimele 6 luni de contract. Cehii sunt gata să îi dea drumul gratis încă din această iarnă.

Divorț total între Florin Niță și Sparta Praga. Portarul naționalei României nu a fost luat în cantonament

Florin Niță, titular al naționalei României până în vara trecută, are în continuare probleme la Sparta Praga, echipa de club la care este legitimat din ianuarie 2019.

Niță a ajuns în Cehia de la FCSB, fiind vândut pe o sumă consistentă, respectiv 1.35 milioane de euro. În primii ani, el a fost un portar foarte apreciat în campionatul ceh și apăra pentru Sparta aproape meci de meci. Însă, acest lucru s-a schimbat în 2021, în prima jumătate a sezonului trecut.

Pe 21 noiembrie 2021, într-un Slovacko – Sparta Praga 4-0, Florin Niță a apărat ultimul meci oficial pentru echipa de club. El a fost trecut în postura de rezervă, iar ulterior nu a mai prins nici lotul echipei.

Cehii au încercat inițial să îl vândă, însă nu au ajuns la o înțelegere cu niciun alt club. Timpul a trecut, iar Niță a fost exclus în continuare din planurile echipei.

Același lucru s-a întâmplat și în această iarnă, când antrenorul formației din Praga a decis să nu îl ia pe Niță în cantonamentul de pregătire. Potrivit presei din Cehia, clubul încearcă în aceste zile să ajungă la o înțelegere pentru rezilierea contractului, iar totul depinde de portar. În cazul în care Florin Niță își găsește un alt angajament, el a primit deja acceptul de a pleca gratis:

„Florin Niță și Ladislav Krejci Sr. nu fac parte din lotul pentru a doua parte a sezonului. Așa cum era de așteptat. Ambii jucători aveau deja permisiunea clubului să-și găsească alte echipe. Însă acest lucru nu s-a întâmplat, astfel că procesul continuă.

În cazul portarului român, clubul își dorește chiar să îl lase să plece gratis. Chiar dacă mai are contract. Depinde doar de experimentatul portar, dacă va putea să își găsească un angajament”, notează publicația iSport.

Niță a pierdut și naționala din cauza situației de la Sparta Praga

Ultima convocare a lui Florin Niță la echipa națională a venit în iunie 2022, când România le-a înfruntat pe Muntenegru, în dublă manșă, Bosnia Herzegovina și Finlanda, în grupele Ligii Națiunilor. Niță a fost integralist în toate aceste patru dueluri, dar ulterior nu a mai fost convocat, din cauza faptului că nu are meciuri în picioare.

În total, Florin Niță a adunat 19 apariții în tricoul echipei naționale, fiind în tot acest timp unul dintre cei mai apreciați jucători de către suporteri.

Cota sa de piață este de 300.000 de euro, potrivit Transfermarkt. De-a lungul carierei a mai evoluat doar pentru Concordia Chiajna și FCSB, alături de aceasta din urmă reușind să câștige două titluri, o Cupă a României și două Cupe ale Ligii.

În 2021 a fost declarat fotbalistul anului în România, dar și cel mai bun portar.

„Sunt foarte fericit pentru obţinerea acestor importante trofee din cariera mea de sportiv. Mulţumesc colegilor de la echipa naţională şi de la cea de club. Pentru că împreună cu ei am reuşit să obţin aceste performanţe”, declara Niță.

Urmăriți Playsport.ro și pe