Situație critică la Australian Open 2023. Meciurile au fost întrerupte din cauza căldurii insuportabile

George Drafta 17.01.2023, 10:07
Situație critică la Australian Open 2023. Meciurile au fost întrerupte din cauza căldurii insuportabile

Canicula afectează şi ediţia din acest an a primului grand slam al anului.

Programul competiţiei a fost dat peste cap de temperaturile insuportabile care s-au înregistrat pe parcursul zilei la Antipozi. Conform regulamentului, disputele pot fi oprite dacă temperatura depăşeşte graniţa celor 35 de grade Celsius, pe terenurile care nu au acoperiş. Astfel, au rămas disponibile pentru jocuri doar arenele Rod Laver şi Margaret Court.

Astfel, că multe dintre meciurile care erau stabiliute să înceacpă la ore prânzului au fost împinse până după ora locală 17. Afectate au fost evident şi reprezentantele României la Australian Open. Astfel, meciurile Soarnei Cîrstea şi Patriciei Ţig au fost împinse câteva ore înspre seară.

Irina Begu a fost însă mai norocoasă după ce adversara ei, chinezoaica Zheng Saisai, s-a retras. 2 dintre cele cinci românce de pe tabloul principal au fost eliminate chiar luni. Ana Bogdan şi Jaquelin Cristian au pierdut disputa lor din turul inaugural.

Complexul de la Melbourne pe care are loc primul grand slam al anului
Complexul de la Melbourne pe care are loc primul grand slam al anului

Au fost probleme şi anul trecut

Temperaturile ridicate sunt obişnuite în această perioadă a anului la Australian Open, având în vedere că în emisfera sudică este în acest moment vară. Chiar şi Simona Halep, absentă la ediţia din acest an, s-a confurntat cu astfelk de situaţii neplăcute chiar în 2022. Constănţeanca a fost aproape să se prăbuşească pe teren în confruntarea cu Alize Cornet.

„ Simona Halep s-a simțit rău și a amețit în timpul meciului epuizant de la Australian Open, jucat pe o căldură înăbușitoare! Românca, dublă câștigătoarea de Grand Slam, a fost pe punctul de a se retrage după ce s-a luptat cu temperaturile care au atins 33 de grade Celsius Rod Laver Arena. Era roșie la față și se apleca frecvent, pentru a încerca să-și tragă respirația!”, a fost observaţia de la acea vreme a jurnaliştilor de la Mid-Day.

Halep a fost doborâtă de căldura insuportabilă şi a cedat în disputa cu Alize Cornet de anul trecut
Halep a fost doborâtă de căldura insuportabilă şi a cedat în disputa cu Alize Cornet de anul trecut

Explicaţiile Simonei

Halep a transmis ce a simţit pe parcursul disputei sale contra franţuzoaicei.

„Am fost aproape să renunţ, pentru că eram epuizată, aşa cum şi arătam, dar ea a început să greşească şi am rămas acolo şi am luptat pentru fiecare minge, dar nu cu mare încredere. Eram acolo şi trebuia să joc.

A fost o mică întoarcere de situaţie, dar la final nu a fost suficient. Am numai cuvinte frumoase despre Alize, pentru că îmi place cum este pe teren, luptă, merită ceea ce i se întâmplă acum, munceşte din greu tot timpul şi îi urez noroc! Mi-ar plăcea să-şi îndeplinească visul şi o voi susţine”, a povestit Simona atunci.

Urmăriți Playsport.ro și pe