Situație critică pentru naționala de fotbal a Rusiei. Nimeni nu vrea să mai joace împotriva ei și s-ar putea chiar desființa

Gabriel-Alexandru Ioniță / 27.02.2022, 22:29
Situație critică pentru naționala de fotbal a Rusiei. Nimeni nu vrea să mai joace împotriva ei și s-ar putea chiar desființa

Naționala de fotbal a Rusiei riscă să nu mai poată juca niciun meci în urma războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina. Echipele pe care rușii ar urma să le întâlnească în play-off-ul pentru Campionatul Mondial din Qatar refuză să intre pe teren în aceste dueluri în semn de protest față de agresiunea nejustificată a regimului de la Kremlin.

Primii care s-au exprimat în acest sens au fost polonezii, prin vocea președintelui Federației.
Naționala lui Lewandowski ar trebui să joace cu Rusia, la Moscova, în semifinalele acestui play-off de calificare la turneul final mondial.

Naționala de fotbal a Rusiei este evitată de viitorii adversari

În cealaltă semifinală ar trebui să se întâlnească, tot în capitala Rusiei, Cehia și Suedia. Președintele Federației din Polonia a anunțat că va discuta cu omologii din Cehia și Suedia pentru a semna o poziție comună, pe care să le-o prezinte celor de la FIFA.

Iar răspunsurile în acest sens a venit deja. Suedezii au anunțat deja că împărtășesc punctul de vedere al polonezilor. Iar acum a venit rândul celor din Cehia.

Ei au transmis pe pagina de Twitter a echipei naționale că au decis să nu dispute un eventual meci împotriva Rusiei, nici măcar pe teren neutru. Cehii condamnă acțiunile militare întreprinse de ruși în Ucraina și au anunțat că își doresc ca acest război să se încheie cât mai repede.

Comitetul executiv al federației cehe, membrii staff-ului și jucătorii echipei naționale au convenit că nu este posibil să jucăm împotriva echipei naționale a Rusiei în situația actuală, nici măcar pe un teren neutru. Toți ne dorim ca războiul să se încheie cât mai curând posibil”, au informat cehii.

Reacția cehilor a venit la doar o zi după apelul lansat de Polonia în acest sens.

Gata cu vorbele. E timpul să trecem la fapte. Din cauza escaladării conflictului din Ucraina, naționala Poloniei intenționează să nu dispute meciurile împotriva Rusiei. Aceasta este singur decizie corectă. Suntem în discuții cu federațiile din Suedia și Cehia pentru a prezenta o poziție comună la FIFA”, a transmis Cezary Kulesza, președintele Federației Poloneze de Fotbal.

Robert Lewandowski susține cu fermitate acest demers

La scurt timp după acest mesaj, Robert Lewandowski a reacționat. Starul lui Bayern Munchen susține în totalitate decizia luată de conducerea Federației.

Decizia corectă! Nu îmi pot imagina să joc un meci împotriva Rusiei în situația în care agresiunea armată în Ucraina continuă. Fotbaliștii și suporterii ruși nu sunt vinovați pentru asta, însă nu putem sta cu mâinile în sân”, a scris atacantul polonez pe Twitter.

Rusia, sancționată pe toate fronturile. Deciziile luate de FIFA din cauza războiului din Ucraina