Situație explozivă la CFR Cluj. Neluțu Varga vrea să îl demită pe Dan Petrescu și deja a găsit înlocuitor

Olteanu Ștefan / 21.10.2021, 09:27

Situație explozivă la CFR Cluj înaintea partidei de Conference League cu AZ Alkmaar. Dan Petrescu ar putea avea aceeași soartă ca Marius Șumudică. Potrivit ultimelor informații apărute în presă, Neluțu Varga și-a pierdut răbdarea cu „Bursucul” și deja îi caută un înlocuitor. În acest context, un eșec în cupele europene i-ar putea fi fatal lui Dan Petrescu, la fel cum s-a întâmplat și în cazul lui Șumudică.

Dan Petrescu, pus pe lista neagră de Neluțu Varga. Situație explozivă la CFR Cluj

Nici două luni de zile nu a durat liniștea la CFR Cluj și echipa se vede din nou într-o situație explozivă. La finalul lunii august, Neluțu Varga luat decizia drastică de a-l îndepărta pe Marius Șumudică de pe banca tehnică. Asta în ciuda faptului că echipa avea victorii pe linie în campionat. Ratarea calificării în grupele Champions League și ulterior în Europa League l-au convins pe finanțatorul campioanei că Marius Șumudică nu este în măsură să conducă echipa. După câteva zile pline de scandal, Șumudică a plecat de la CFR și în locul său a fost adus Dan Petrescu.

Liniștea nu a durat prea mult nici pentru noul antrenor. Cu Dan Petrescu pe bancă, CFR Cluj a încasat primele două înfrângeri în campionat, iar situația în cupele europene este din ce în ce mai rea. Ultima etapă din Liga I i-a pus capac patronului Neluțu Varga. CFR a fost învinsă de Rapid, scor 0-2, la capătul unui meci în care campioana a fost dominată la toate capitolele.
Dan Petrescu a organizat o ședință de urgență cu jucătorii după acest meci, însă „Bursucul” nu a avut o soluție pentru a redresa echipa. În acest context, el le-ar fi transmis jucătorilor:

O să-l chem pe patron să discute cu voi, că eu nu știu ce să vă mai fac. Așa nu se mai poate!”, s-a plâns Dan Petrescu, potrivit gsp.ro.

De asemenea, conform sursei citate, nici patronul nu pare deloc încântat de toată situația. În acest context, Neluțu Varga se gândește serios să renunțe la serviciile lui Dan Petrescu.

Adrian Mutu, dorit de finanțatorul campioanei

Potrivit sursei menționate mai sus, primul pe lista lui Neluțu Varga este Adrian Mutu. Fostul antrenor de la FCU Craiova are o relație foarte apropiată cu finanțatorul campioanei și a fost pe lista acestuia inclusiv în vară.
Adrian Mutu este în prezent liber de contract, după ce a fost îndepărtat de la FCU și ar putea fi tentat de o colaborare cu formația din Gruia.
Referitor la negocierile din vară, Adrian Mutu declara în urmă cu câteva luni:

Nu sunt negocieri cu CFR Cluj, dar ar putea să fie. În afară de simpatia lui Neluțu Varga pentru mine, lucrurile nu au trecut la următorul nivel. Edi este un antrenor bun, a făcut treabă bună acolo. Îmi pare rău că a plecat”, spunea fostul selecționer U21.

Și Laurențiu Reghecampf îl recomandă pe Mutu la CFR Cluj. Se face rocada: Petrescu la națională, Mutu la CFR Cluj?

Recent s-a vehiculat și o posibilă trecere a lui Dan Petrescu pe banca echipei naționale. În acest context, inclusiv „Bursucul” ar putea fi încântat de o rupere a contractului cu campioana României.
Mai mult, varianta Adi Mutu la CFR Cluj ar prinde și ea contur. Laurențiu Reghecampf a comentat această posibilitate:

Am vorbit cu Adrian Mutu. Haideți, pe bune acum? De abia au schimbat antrenorul, l-au adus pe Dan Petrescu, acum vorbiți că îl schimbă pe Dan Petrescu?
(n.r – Dan Petrescu este soluție pentru echipa națională) Aa, ok, normal că Adi este o soluție pentru orice echipă. Dacă Dan va merge la echipa națională, cu siguranță că Adi va fi o soluție pentru CFR. De ce nu? E un antrenor tânăr, care a făcut echipa din Craiova să joace fotbal. A avut foarte multe ghinion. Mi se pare o soluție foarte bună”, a spus Laurențiu Regehcampf, la o conferință de presă.