Situație favorabilă pentru echipa de rugby a României. Putem ajunge la Cupa Mondială după scandalul care privește Spania

Giosanu Catinca 29.03.2022, 09:26
Situație favorabilă pentru echipa de rugby a României. Putem ajunge la Cupa Mondială după scandalul care privește Spania

Spania riscă să fie eliminată de la Cupa Mondială, iar asta le prinde foarte bine românilor. Jucătorii noștri au toate șansele să se califice direct la turneul final din Franța după scandalul iscat.

Naționala Spaniei se confruntă cu probleme majore

Reprezentativa de rugby a Spaniei a comis o greșeală care ar putea-o costa destul de scump. World Rugby suspectează o posibilă încălcare din partea unui jucător al echipei Spaniei.

Reprezentanții organizației vor convoca o comisie judiciară independentă pentru a examina o eventuală încălcare a Regulamentului World Rugby de către Federația Spaniolă de Rugby (FER). Incidentul ar fi avut loc în timpul Rugby Europe Championship 2021 și 2022, competiții care au contat și pentru calificarea la Cupa Mondială de Rugby 2023.

Șansa României de calificare directă

În cazul în care se va dovedi că Spania a folosit un jucător neeligibil, România va profita de situație. Mai exact, va evita barajul și se va califica direct la turneul final din Franța.

Jucătorul care le-a dat de lucru celor de la World Rugby se numește Gavin van der Berg, măsoară 1,87 m și are 120 kg. Pilierul sud-african a jucat pentru Spania de două ori, în meciurile contra Țărilor de Jos (decembrie 2021 și februarie 2022).

În mod normal, el nu trebuia să fi petrecut mai mult de 60 de zile în afara Spaniei, pe an, din decembrie 2018. După apariția unui articol apărut în presa rusă, rugbistul nu a mai fost convocat la niciun meci al naționalei. Trebuie menționat faptul că articolul cu pricina nu-i făcea deloc cinste.

Anunțul făcut de World Rugby

Cei de la World Rugby au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de luni, 28 martie.

World Rugby va convoca o comisie judiciară independentă pentru a examina o potențială încălcare a Regulamentului World Rugby puncttul 8 (eligibilitatea de a juca pentru echipele reprezentative naționale) de către Uniunea Spaniolă de Rugby (FER) în timpul Rugby Europe Championship 2021 și 2022, care s-a dublat ca o calificare europeană.”, se arată în comunicatul remis de către cei de la World Rugby.

Dacă oficialii vor ajunge la concluzia că naționala Spaniei a folosit un jucător neeligibil, ei ar putea să o elimine de la Cupa Mondială.

Urmăriți Playsport.ro și pe