Situație ireală în Australia cu Novak Djokovic în prim plan! Sârbul, blocat de autoritățile de la Antipozi

Moldoveanu Camelia / 05.01.2022, 19:46
Situație ireală în Australia cu Novak Djokovic în prim plan! Sârbul, blocat de autoritățile de la Antipozi

Novak Djokovic s-a aflat în mijlocul unor discuții aprinse după ce a anunțat că o să participe la Australian Open 2022 în ciuda faptului că nu este vaccinat împotriva Covid-19. Situația a devenit ireală la sosirea liderului ATP pe aeroportul din Australia, acolo unde autoritățile de la Antipozi l-au reținut și i-au luat telefonul.

Novak Djokovic este interogat de polițiști de mai bine de patru ore

Printr-o postare pe rețelele de socializare, Novak Djokovic a anunțat că urmează să participe la Australian Open 2022 cu toate că nu este vaccinat. Sârbul a obținut o adeverință medicală de la o comisie independentă de experții medicali, adeverință prin care se subliniază faptul că vaccinul împotriva Covid-19 îi poate provoca reacții adverse grave.

Ajuns pe aeroportul din Australia, jucătorul de tenis a fost oprit de poliția de la Antipozi și închis într-o cameră pentru a fi interogat. Potrivit Telegraf (publicația sârbească), Novak Djokovic a rămas fără telefonul mobil și nu poate lua legătura cu echipa sa, echipă aflată și acum pe aeroport.

Srdjan Djokovic, tatăl liderului ATP, a confirmat pentru B92 faptul că fiul său a fost izolat pe aeroportul din Melbourne. Djokovic a aterizat la ora 23:30 (ora Australiei) și la ora 03:55 încă se afla sub interogatoriul poliției.

E ora 01:50 dimineața în Australia, iar Novak Djokovic, campion de nouă ori la Australian Open, e blocat în aeroport și vorbește cu vameșii pentru a-i fi permis accesul în Australia”, a scris Jurnalistul Mike Dickson pe Twitter.

Revoluție în tenis din cauza derogării primite de sârb

Anunțul scutirii controversate primite de Novak Djokovic din partea autorităților australiene a stârnit numeroase reacții în mass-media internațională. Renumitul medic australian Stephen Parnis, fost vicepreședinte al Asociației Medicilor din Australia, a criticat dur decizia autorităților de a-i permite lui Djokovic să intre în țară, deși nu este vaccinat.

Nu îmi pasă cât de bun este ca jucător de tenis. Dacă refuză să se vaccineze, n-ar trebui să fie lăsat să intre în țară. Dacă această derogare este adevărată, transmite un mesaj șocant către milioane de australieni care încearcă să reducă riscul de infectare cu COVID-19 pentru ei și pentru ceilalți. Vaccinarea denotă respect, Novak”, a scris Parnis pe Twitter.

Reacțiile împotriva lui Novak Djokovic nu au întârziat să apară. Kevin Bartlett, fost jucător de rugby australian, a avut o reacție fermă față de decizia de a-i acorda o scutire medicală lui Novak Djokovic. Fostul mare sportiv a pus la îndoială validitatea evaluării medicale în baza căreia sportivul sârb poate intra în Australia.

Novak Djokovic este cel mai bun jucător de tenis din istorie. Uitați-i pe Laver, Agassi, Federer, Sampras, Nadal, McEnroe, Connors și Borg. Novak a câștigat 20 de titluri de Mare Șlem, 87 de trofee și un miliard de dolari, fără ca noi să știm că are o problemă medicală gravă. Am fost luați de proști”, a scris Kevin Bartlett pe Twitter.