Slavia a câștiga Cupa Cehiei. ”Praga este a noastră”. A învins marea rivală

George Drafta 04.05.2023, 10:48

Slavia Praga a triumfat în Cupa Cehiei după ce a depăşit în finală Sparta Praga, scor 2-0 în ultimul act desfăşurat pe epetArena, din capitala ţării.

Cele două rivale care duc o luptă strânsă şi pentru titlu în acest sezon au oferit o dispută echilibrată. Tranşată de fosta adversară a CFR-ului din Conference League, în interval de doar cinci minute, în partea secundă.

După golul lui Doudera şi autogolul lui Panak  trofeul a ajuns în vitrina Slaviei, acesta fiind a 7-a Cupă a Cehiei câştigată de roş-albi în istoria competiţiei. Echipa lui Tripsovsky a obţinut al doilea succes din acest sezon în faţa celor de la Sparta. Primul a fost un 4-0 în sezonul regular al campionatului ceh.

Cele două se vor mai întâlni pe 13 mai, în disputa din playoff-ul care va decide câştigătoarea titlului. În acest moment, Sparta este lider cu două puncte peste rivala din oraş, înaintea miniturneului decisiv. La ultimul trofeu al Cupei Cehiei cucerit de Slavia în 2021, în lotul cehilor se afla şi Nicuşor Stanciu.

În umbra rivalei în ultimii ani

Sparta Praga încearcă să redevină campioană după o pauză de 9 ani. Ultimul titlu cucerit de praghezi a venit în stagiunea 2013-2014. De atunci, fie Slavia, fie Viktoria Plzen s-au bucurat la final. De altfel, din 2014 încoace, Sparta a cucerit un singur trofeu.

Imagine din ultimul act al Cupei Cehiei, câştigatpă de Slavia cu 2-0
Imagine din ultimul act al Cupei Cehiei, câştigat de Slavia cu 2-0, sursă foto: Slavia Praga, Facebook

A fost o victorie în Cupa Cehiei în sezonul 2019-2020. Nicuşor Stanciu s-a aflat şi în lotul Spartei, imediat după ce a părăsit-o pe Anderlecht. Alţi doi foşti jucători ai roş-albaştrilor, Alexandru Chipciu şi Florin Niţă au îmbrăcat şi ei tricoul legenedarei echipei a Cehiei.

Urmăriți Playsport.ro și pe