Slavia Praga a băgat spaima în cei de la CFR Cluj: „Nu am mai văzut așa ceva”

Gabriel-Alexandru Ioniță 06.10.2022, 11:27
Slavia Praga a băgat spaima în cei de la CFR Cluj: „Nu am mai văzut așa ceva”

Oficialii lui CFR Cluj sunt foarte îngrijorați înaintea meciului cu Slavia Praga din etapa a treia a grupei G din Conference League. Cristi Balaj, președintele campioanei României, a făcut o analiză a formației din capitala Cehiei și a scos în evidență aspectele forte din jocul acesteia.

Președintele lui CFR Cluj, total impresionat de jocul ofensiv al celor de la Slavia Praga

Fostul arbitru FIFA a subliniat ceea ce a scos în evidență și Dan Petrescu, respectiv forța ofensivă a Slaviei, care a marcat nu mai puțin de 40 de goluri în ultimele 9 meciuri disputate pe teren propriu în toate competițiile. În plus, aspectul care l-a impresionat cel mai mult pe Balaj este reprezentat de modul în care tratează echipa din Cehia fazele fixe ofensive, în special cornerele.

„Cel mai puternic adversar din grupa noastră, o echipă care în ultimele 9 meciuri de acasă din Europa și campionat a obținut numai victorii, are un golaveraj de 40-3. Victorii în campionat și cu 6-0, 7-0, 4-0. Știam că este cea mai ofensivă echipă pe care o vom întâlni în această perioadă. Dar avem jucători de calitate, foarte buni. Probabil că vom juca mai defensiv ca de obicei. Avem câteva absente. Burcă s-a accidentat la meciul echipei naționale. Bordeianu nu a revenit. Debeljuh s-a operat și a început recuperarea. Dar avem înlocuitori care pot să facă față, valorile sunt foarte echilibrate în cadrul lotului.

Rămâne de văzut. Având această echipă ofensivă, clar că Burcă este o absență importantă, dar mai avem jucători defensivi foarte buni. Kolinger a demonstrat în ultimele meciuri că este cum credeam noi atunci când l-am adus. Îl mai avem pe Jean-Claude Billong, fundașul central al naționalei Camerunului. Este și el în lot. Dan Petrescu va alege cea mai bună variantă la ora meciului. Am speranțe, am încredere în jucătorii noștri. Cartea contraatacului va fi importantă pentru noi și aici va trebui să obținem maximum.

Totuși, Balaj este convins că echipa lui Dan Petrescu va reuși să pună probleme

Trebuie să ne montăm și să demonstrăm valoarea pe care o avem. Îi avem pe Yeboah, Petrila, jucători care pot fi periculoși pe contraatac. Atâta timp cât acesta este stilul lor de joc… Este cea mai ofensivă echipă pe care am văzut-o la meciurile de acasă. La fazele fixe sunt 10 jucători în careu și în preajma lui. Eu nu am mai văzut. E un concept de fotbal care a dat rezultate, trebuie felicitați, dar noi ne-am pregătit. Dan Petrescu va găsi soluții să contracareze și să pună pericol.

Am avea speranțe în continuare pentru calificarea în Conference League, sumele de bani care vin și încrederea jucătorilor, pe care merită să o aibă. Lipsește Debeljuh, acolo căutăm soluții, chiar dacă acolo îl avem pe Malele. Mai este Buș.

Pentru noi amandouă competițiile sunt importante. Avem experiența anilor precedenți, când solicitam să fie amânate anumite jocuri. Am avut un oarecare sprijin anul acesta. Cred că datorită lor s-au făcut aceste amânări (n.r. datorită celor de la FCSB), atâta timp cât anul trecut, când noi am cerut, nu s-a făcut. Au obținut un plus și cei de la FCSB, și cei de la Craiova, care au fost aproape să se califice. Acum au realizat cât de greu este să faci față în ambele competiții”, a spus președintele lui CFR Cluj la Pro Arena.

Urmăriți Playsport.ro și pe