Slavia Praga a spus sincer de ce l-a luat pe Andres Dumitrescu. Ce a spus românul la prezentare

Ioan Valentin Oprea 05.09.2023, 10:17
Slavia Praga a spus sincer de ce l-a luat pe Andres Dumitrescu. Ce a spus românul la prezentare

Om de bază la Sepsi Sfântu Gheorghe în ultimele sezoane, Andres Dumitrescu a prins transferul carierei.

Tânărul fundaş lateral a bătut palma cu Slavia Praga, iar luni a fost prezentat oficial la gruparea din prima ligă a Cehiei. Directorul sportiv al Slaviei, Jiri Bilek, a subliniat că Dumitrescu nu va avea deloc o misiune facilă în a-şi câştiga locul în primul unsprezece şi a dat de înţeles că acesta va fi, cel puţin pentru început, doar opţiunea a doua pentru postul de apărător stânga.

Am căutat o alternativă pe partea stângă a apărării, acolo unde ne dorim să creștem competiția. Simțim că avem o lipsă de jucători pe partea stângă a terenului. Îl vedem pe Andres ca pe o promisiune interesantă, o investiție pentru viitor”, a precizat oficialul Slaviei.

Mizează pe viteza şi combativitea lui Dumitrescu

Jiri Bilek a ţinut să evidenţieze, pe de altă parte, că Dumitrescu are un mare potenţial de a creşte, iar viteza şi combativitatea acestuia sunt văzute drept principale atuuri. Chiar dacă a evitat să intre în amănunte, directorul sportiv al formaţiei din capitala Cehiei a transmis că în jocul fotbalistului român există şi unele minusuri.

Înainte de a finaliza afacerea Dumitrescu şi a vira aproximativ un milion de euro în contul celor de la Sepsi, oficialii de la Slavia l-au supravegheat atent pe fotbalistul român, timp de mai multe luni de zile.

Îl urmărim de multă vreme. Este rapid, dinamic. Credem că antrenorii noștri îl vor putea îmbunătăți și mai mult și vor putea profita la maximum de marele său potențial”, a mai completat Bilek.

Dumitrescu îşi freacă mâinile de bucurie

Andres Dumitrescu s-a arătat profund încântat de mutarea la Praga şi a transmis că nu a stat deloc pe gânduri atunci când a aflat despre oferta sosită pe numele său de la Slavia. Jucătorul în vârstă de 22 de ani crede că transferul în prima divizie a Cehiei reprezintă un mare pas în cariera sa şi şi-a exprimat speranţa că se va adapta rapid la Praga.

Pentru mine, este foarte important transferul la Slavia, îl iau ca pe un mare pas înainte.Sunt foarte fericit să fiu aici.Când am auzit de interesul Slaviei, nu m-am gândit de două ori.Știu ce fel de club este, cum este atmosfera, ce fel de fani sunt, cât de grozavă este Praga ca oraș.Îmi îndeplinește tot ce mi-am dorit”, au fost primele cuvinte ale lui Dumitrescu după ce a parafat actele.

Urmăriți Playsport.ro și pe