Șoc: Germania pierde acasă cu Macedonia de Nord! Ce scuze au găsit nemții pentru eșecul rușinos

Olteanu Ștefan / 01.04.2021, 09:36
Șoc: Germania pierde acasă cu Macedonia de Nord! Ce scuze au găsit nemții pentru eșecul rușinos

Germania a oferit surpriza serii în preliminariile Campionatului Mondial. După ce a învins România în deplasare, selecționata lui Joachim Low a pierdut pe teren propriu cu Macedonia de Nord, scor 1-2. Pandem și Elmas au produs surpriza la Duisburg și Macedonia de Nord a trecut peste Germania în grupă. La final, doi dintre cei mai importanți jucători ai nemților au încercat să găasească scuze pentru rezultat.

Șoc: Germania pierde acasă cu Macedonia de Nord!

După ce s-a impus pe Arena Națională, scor 1-0, Germania a produs surpriza serii în preliminariile pentru Campionatul Mondial. Nemții au fost învinși pe teren propriu, la Duisburg, de Macedonia de Nord, scor 1-2.
Macedonenii au început curajos partida, iar la pauză intrau în avanataj la vestiare, mulțumită golului marcat de căpitanul Pandev.
În repriza a doua, Germania a reușit să reducă din diferență prin Ilkay Gundogan. Mijlocașul lui Manchester City a transformat, în minutul 63, o lovitură de la 11 metri și a restabilit egalitatea. Însă bucuria nu a durat mult pentru nemți. În minutul 85, Elmas a dat lovitura de grație și Macedonia de Nord a plecat de la Duisburg cu 3 puncte uriașe.
După această victorie, macedonenii au urcat pe 2 în grupa României, peste Germania. Liderul surpriză al grupei este Armenia, care a învins România, miercuri seară, scor 3-2 pe teren propriu.

Germania a căzut pe locul 3 în grupă
Germania a căzut pe locul 3 în grupă

Ce scuze au găsit nemții pentru eșecul rușinos

La final, nemții au încercat să explice înfrângera cu Macedonia de Nord. Căpitanul Germaniei, Ilkay Gundogan a spus la finalul jocului că nu s-a pus problema ca naționala Macedoniei de Nord să fie subestimată.

Știam că nu trebuie să nu subestimăm adversarul și nici măcar nu am făcut asta. N-am fost atât de preciși în acest meci încât să marcăm din fața porții și să valorificăm ocaziile pe care le-am avut. Nu e ușor să explic o astfel de înfrângere”, a spus Gundogan la finalul jocului.

În schimb, marcatorul de la București, Serge Gnabry a spus că ocaziile ratate de Germania au fost decisive în privința scorului de pe tabelă:

Am început partida drept favoriți și ne-am creat foarte multe șanse. Principala cauză a eșecului e că nu am concretizat șansele de care am beneficiat, dar nu suntem îngrijorați în privința Campionatului Mondial”, a spus Gnabry.

Situație surprinzătoare în grupa României

Toată lumea se aștepta ca după primele trei jocuri, Germania să fie liderul Grupei J. În schimb situația este cu totul alta. Armenia este lider, cu 9 puncte, după ce a învins Liechtenstein, Islanda și România. Cu victoria din Germania, Macedonia de Nord a preluat poziția a doua din grupă, cu 6 puncte, în timp ce nemții sunt pe 3, tot cu 6 puncte.
Pe locul 4 este România, care a obținut doar 3 puncte din duelurile cu Macedonia de Nord (3-2), Germania (0-1) și Armenia (2-3).
În final, ultimele două locuri sunt ocupate de Islanda, cu 3 puncte și Liechtenstein cu 0 puncte.