Şoc în Premier League! Unul dintre cei mai în formă jucători este acuzat de implicarea în pariuri ilegale

George Drafta 17.11.2022, 13:13
Şoc în Premier League! Unul dintre cei mai în formă jucători este acuzat de implicarea în pariuri ilegale

Ivan Toney este la cel mai bun debut de sezon din carieră. Atacantul lui Brentford are 10 goluri marcate în primele 12 etape ale stagiunii, fiind în topul golgehterilor campionatului englez.

El este depăşit în acest moment în ierarhie doar de Erling Haaland şi de Harry Kane. Fotbalistul de doar 26 de ani a ajuns la actuala sa echipă în vara anului 2020, pe când aceasta se afla în Champioship. La vremea respectivă, Toney părăsise divizionara a treia Peterborough. Însă în chiar cel mai bun moment al carierei vârful primeşte o veste extrem de proastă.

El a fost pus sub acuzare pentru 232 de încălcări ale regulilor de pariuri stabilite de Federaţia Engleză de Fotbal. Acestea s-ar fi „consumat” timp de aproape 4 ani! Între februarie 2017 şi ianuarie 2021. Acum, jucătorul este aşteptat să îşi precizeze poziţia în prvinţa acuzelor care i se aduc. Acestea vizează activitatea sa de pariere, dar şi informaţiile pe care el le-ar fi oferit altor persoane cu scopul de a obţine anumite venituri în urma acestei activităţi.

Clubul la care evoluează Toney a emis un comunicat după ce a fost înştiinţat că jucătorul va fi supus unei anchete.

„Clubul a purtat discuții cu Ivan și reprezentanții săi legali. Aceste conversații vor continua în privat. Nu vom face alte comentarii până când chestiunea nu va fi finalizată”, este mesajul celor de la Brentford.

Dacă va fi găsit vinovat, Ivan poate primi o suspendare deloc de neglijat. El ar putea să îi urmeze exemplul unui alt conaţional, Kieran Trippier, care a fost trimis pe tuşă timp de două luni şi o săptămână după ce a comunicat unor apropiaţi informaţii  cărora să le servească drept obiect de pariere.

Ivan Toney este revelaţia acestui sezon în campionatul englez
Ivan Toney este revelaţia acestui sezon în campionatul englez

A îngenuncheat vedetele lui Guardiola

Toney a făcut senzaţie în Premier League în weekendul trecut, atunci când a semnat o dublă în duelul contra campioanei  Manchester City. Iar golurile sale au îngenuncheat echipa lui Guardiola, învinsă pentru prima oară pe teren propriu în campionat din 19 februarie. Iar graţie acestui succes, Brentford a ajuns pe poziţia a 10-a, în întrecerea internă. Chiar dacă a avut un debut fulminant de sezon Tooney nu a prins lotul Angliei pentru Cupa Mondială din Qatar.

El fusese convocat pentru partidele Albionului din Liga Naţiunilor contra selecţionatelor Italiei şi Germaniei. El este cotat pe siteurile de specialitate la 45 de milioane de euro. Astfel că Brentford poate face o super afacere în cazul unei vânzări a fotbalistului. După ce a achitat doar 5 milioane în schimbul său, în urmă cu doi ani când l-a adus din liga secundă.