Șoc în Superligă! Revelația sezonului a fost depunctată! Reacția clubului: „Nemeritat și injust”

Gabriel-Alexandru Ioniță 22.12.2022, 22:28
Șoc în Superligă! Revelația sezonului a fost depunctată! Reacția clubului: „Nemeritat și injust”

UPDATE. Oficialii revelației din Superligă au reacționat rapid după aflarea acestei vești. Ei au catalogat decizia drept „nemeritată și injustă” și au dat de înțeles că vor merge la TAS în această speță. 

Răspunsul dat de clubul sibian:

„Demers de transparență. În cei 7 ani și jumătate de (scurtă) existență, s-au întâmplat atât de multe la clubul nostru încât foarte probabil cândva se va scrie o carte după care se va face un film. Iată că acum, în prag de sărbători, primim ,,cadou” în premieră o depunctare de 9 puncte. Fără îndoială, situația este una regretabilă, însă noi ne permitem să o catalogăm ca fiind una 100% nemeritată și injustă.

Depunctarea ne-a fost dictată de către Administrația de Monitorizare Financiară a FRF, fără să se țină cont de noul plan de reorganizare A.F.C.Hermannstadt. Vă reamintim că acest nou plan a fost aprobat săptămâna trecută de către Tribunalul Sibiu și a intrat deja în aplicare. Prin urmare, îi asigurăm pe toți suporterii FCH și pe iubitorii fotbalului sibian că vom lupta până la ultima resursă legală și morală pentru a recupera această pierdere grea! Este vorba despre munca staff-ului administrativ, staff-ului tehnic și mai ales a acestor fotbaliști minunați care ne-au făcut pe toți să fim atât de mândri! Sunt puncte muncite din greu, la care nu vom renunța sub nici o formă! Nu ne batem joc și nu vom permite nimănui să facă așa ceva!

Știm că avem dreptate și este o chestiune de timp până când inclusiv Tribunalul de Arbitraj Sportiv (T.A.S.) din Lausanne, Elveția, ne va recunoaște acest fapt! Așa că vom lupta pe toate căile juridice posibile! În astfel de momente dificile avem nevoie de înțelegerea, răbdarea și susținerea tuturor suporterilor noștri. Contează enorm! Sibiul are fotbal!”, a transmis clubul sibian prin intermediul rețelelor de socializare.


Știrea inițială

Hermannstadt este fără îndoială surpriza plăcută a acestui sezon de Superligă. Echipa antrenată de Marius Măldărășanu, din postura de nou-promovată, a încheiat anul 2022 pe locul 6, ultimul ce asigură prezența în play-off la finalul sezonului regulat.

Hermannstadt, revelația din Superligă, a rămas fără 9 puncte

Performanța jucătorilor formației sibiene este cu atât mai de lăudat cu cât ea a fost obținută în condiții foarte grele din punct de vedere financiar. Se știe deja foarte bine, de mai multe luni, faptul că jucătorii și membrii staff-ului tehnic au restanțe salariale însemnate. Ei au primit de fiecare dată promisiuni din partea conducerii, promisiuni ce parcă le-au păstrat viu spiritul.

Totuși, era clar că lucrurile nu pot merge așa la nesfârșit. Iar acest lucru a fost certificat de decizia luată de Comisia de Disciplină a FRF în cursul zilei de joi. Potrivit gsp.ro, clubul sibian a fost depunctat din cauza unor datorii neachitate. Conform sursei citate, Hermannstadt va începe partea a doua a campionatului cu 9 puncte mai puțin.

Acest lucru înseamnă că Hermannstadt a căzut de pe locul 6 până pe poziția a 9-a în Superligă. Echipa antrenată de Marius Măldărășanu a fost depășită în clasament de Sepsi Sf. Gheorghe, Petrolul Ploiești și FC Voluntari. Informația a fost confirmată de FRF, care a actualizat pe site-ul oficial clasamentul la zi din prima ligă.

Clasamentul la zi al Superligii, actualizat pe site-ul FRF după ultima decizie
Clasamentul la zi al Superligii, actualizat pe site-ul FRF după ultima decizie

Se repetă cazurile Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni?

Pe finalul sezonului trecut, cele două echipe au fost „carne de tun” după ce au rămas fără mai toți jucătorii, tot din cauza unor probleme financiare mari. În plus, în urma unor depunctări succesive, ele au încheiat sezonul pe minus din punctul de vedere al punctajului. Doar că ele au început să fie depunctate undeva în luna februarie, când începuse deja partea a doua a sezonului și se apropia finalul sezonului regulat.

Acum, Hermannstadt a fost depunctată la începutul returului sezonului regulat. Deci, există timp destul pentru alte depunctări, dacă situația financiară nu se va schimba. Așadar, situația riscă să capete accente dramatice în scurt timp.

Această veste vine într-un moment în care, din punct de vedere sportiv, Hermannstadt se afla într-o formă extraordinară. Echipa din Sibiu a învins Farul Constanța cu 4-0 pe teren propriu și s-a impus la Cluj-Napoca în fața campioanei cu scorul de 1-0. La finalul partidei din Gruia, Marius Măldărășanu chiar s-a arătat liniștit de faptul că nu mai există mari restanțe salariale către jucători și staff. Se pare însă că problemele mari erau în altă parte.

Când se discută de partea financiară, nu e normal să vorbesc eu. Dar lucrurile sunt în regulă la noi, salariile la zi, sunt cesiuni pe bonusurile de promovare, mai sunt niște lucruri, gen chirii, dar lucrurile sunt așa cum trebuie”, a spus antrenorul lui Hermannstadt după meciul cu CFR Cluj.

Urmăriți Playsport.ro și pe