Șoc pentru Novak Djokovic. A pierdut locul 1 ATP după ce a acumulat 361 de săptămâni în postura de lider mondial. Sârbul a fost eliminat de la Dubai

Giosanu Catinca / 24.02.2022, 20:29
Șoc pentru Novak Djokovic. A pierdut locul 1 ATP după ce a acumulat 361 de săptămâni în postura de lider mondial. Sârbul a fost eliminat de la Dubai

Liderul ATP Novak Djokovic a suferit o înfrângere usturătoare în sferturile de finală ale turneului de categorie ATP 500 de la Dubai. Sârbul a fost eliminat, joi, de cehul Jiri Vesely. Odată cu acest eșec, el își va pierde și locul de lider în clasamentul ATP.

Inevitabilul s-a produs

Novak Djokovic își va pierde în curând locul de lider mondial în clasamentul ATP. Controversatul tenismen, care refuză să se vaccineze împotriva noului coronavirus, a fost învins de Jiri Vesely, sportiv clasat pe locul 123 ATP. Meciul dintre cei doi s-a terminat cu scorul de 6-4, 7-6 (4).

Având în vedere situația dată, Djokovic îi va ceda rusului Daniil Medvedev locul 1 în ierarhia mondială. Iar asta se va întâmpla chiar la începutul săptămânii viitoare, potrivit celor de la atptour.com.

Medvedev va deveni al treilea rus lider în clasamentul ATP. Ceilalți doi tenismeni care au ocupat acest titlu au fost Evgheni Kafelnikov (1999) şi Marat Safin (2000-2001).

Novak Djokovic alunecă în clasamentul ATP

Așa cum am menționat mai sus, Daniil Medvedev va deveni, începând de luni, lider mondial în clasamentul ATP.

În acest moment, Medvedev are 8.525 de puncte (este calificat în sferturi la ATP Acapulco). De partea cealaltă, sârbul are cu 8.465 de puncte.

Cu siguranță Djokovic va fi afectat de faptul că va aluneca în clasamentul ATP. El și-a asumat însă asta atunci când a decis că este mai bine să nu se vaccineze împotriva virusului Covid-19.

Prefer să pierd viitoarele trofee decât să fiu obligat să mă vaccinez.”, spunea Novak Djokovic, la începutul lunii februarie.

”Acesta este prețul pe care sunt dispus să îl plătesc”

În momentul în care a fost întrebat de jurnaliști dacă va sacrifica turneele importante, precum Wimbledon sau Roland Garros, sârbul a oferit următorul răspuns:

Da, acesta este prețul pe care sunt dispus să îl plătesc. Pentru că principiile de a lua decizii cu privire la corpul meu sunt mai importante decât orice titlu sau orice altceva.

Încerc să fiu cât mai mult posibil în ton cu corpul meu. Niciodată nu am fost împotriva vaccinării, dar am susținut întotdeauna libertatea de a alege ceea ce pui în corpul tău.”, a spus Novak Djokovic, pentru BBC.

Novak Djokovic a petrecut 361 de săptămâni pe poziția de lider mondial în clasamentul ATP. Sârbul este urmat de Roger Federer, cu 310 săptămâni, și Pete Sampras, care a rezistat doar 286 de săptămâni.