Șoc total la Wimbledon, chiar în ziua semifinalei Simona Halep – Elena Rybakina. S-ar putea retrage din concurs

Bordei Radu / 07.07.2022, 16:59
Șoc total la Wimbledon, chiar în ziua semifinalei Simona Halep – Elena Rybakina. S-ar putea retrage din concurs

Surpriză totală la Wimbledon. Rafael Nadal este în pericol să părăsească turneul chiar înainte de semifinala cu Nick Kyrgios. Este un meci așteptat de toți iubitorii tenisului, dar sportivul iberic a suferit dureri mari la meciul din sferturi.

Rafael Nadal, în pericol de abandon la Wimbledon. „Mă gândeam că nu mai pot”

Rafael Nadal a fost la un pas de abandon, la Wimbledon. Jucătorul de 36 de ani a tras din dinți, în partida cu Taylor Fritz. Americanul a dat tot ce a avut mai bun pentru a realiza un rezultat memorabil și Nadal a avut nevoie de 5 seturi ca să se califice în semifinale. A fost nevoie de un exercițiu de voință mare al lui Nadal, mai ales că a fost chinuit de dureri mari, din cauza unor probleme abdominale. Tatăl lui Nadal, aflat în tribune, chiar i-a cerut acestuia să abandoneze. Dar Rafa a reușit să ducă partida la final și continuă să viseze la titlul de Grand Slam cu numărul 23.

M-am gândit că nu mai pot să continui, eram convins că voi ceda. Doar energia publicului m-a susținut. m-a făcut să termin meciul cu bine. Sper să fiu pregătit de următoarea confruntare, am avut ceva probleme la abdomen. Mă doare de câteva zile, dar acum a fost foarte rău. Bine că am câștigat, dar vom vedea ce va fi, nu prea se poate trata ce am eu așa repede, a comentat Nadal, la finalul partidei

Elena Rybakina – Simona Halep, în semifinalele de la Wimbledon. Românca are șansa de a ajunge din nou în ultimul act la Londra

Simona Halep are un parcurs de excepție în cadrul turneului de la Wimbledon. Marea noastră campioană și-a spulberat adversarele și a reușit să se califice în semifinalele competiției.

În sferturile de finală, Simona Halep (30 de ani, 18 WTA) a învins-o într-o manieră categorică pe Amanda Anisimova (20 de ani, 25 WTA), scor 6-2, 6-4. Astfel, marea noastră campioană s-a calificat în semifinale și își continuă marșul triumfal pe iarba londoneză.

În penultimul act de la Wimbledon, Simona Halep o va înfrunta pe Elena Rybakina (23 de ani, 23 WTA). Cele două sportive s-au mai duelat de trei ori până acum. În 2019, la Wuhan, a avut loc prima întâlnire dintre Halep și Rybakina. Constănțeanca a abandonat în primul set, la scorul de 5-4 pentru Rybakina și astfel victoria i-a revenit acesteia. Al doilea duel dintre cele două a avut loc în finala turneului de la Dubai din anul 2020. Simona a câștigat partida cu scorul de 3-6,6-3,7-6(5). Halep și Rybakina s-au înfruntat ultima oară la US Open 2021, românca impunându-se în trei seturi, 7-6 (11), 4-6, 6-3.