Sorana Cîrstea a atras toate privirile în Australia. Cum a reaționat Djokovic când a trecut pe lângă sportivă

Dragos Stefanescu 18.01.2023, 16:18
Sorana Cîrstea a atras toate privirile în Australia. Cum a reaționat Djokovic când a trecut pe lângă sportivă

Sorana Cîrstea a fost eliminată încă din primul tur la Australian Open, însă a atras toate privirile asupra sa. În pauza meciului cu Yulia Putintseva, românca s-a întreținut câteva momente cu Novak Djokovic. Sârbul a fost extrem de vesel când a văzut-o pe sportiva noastră și a salutat-o jovial.

Sorana Cîrstea, întâlnire cu Novak Djokovic la Australian Open

Sorana Cîrstea (32 de ani, 42 WTA) a jucat cu Yulia Putintseva (28 de ani, 47 WTA) în primul tur de la Australian Open. Românca a început excelent meciul și a reușit să câștige primul set categoric, scor 6-2. În setul secund meciul a fost întrerupt din cauza ploii, iar acest lucru a scos-o din formă pe Sorana. La revenirea pe teren, după aproximativ 3 ore de pauză, românca a jucat mult mai slab. Putintseva a profitat din plin și a câștigat setul doi cu scorul de 6-4. Nici în setul decisiv Sorana nu și-a revenit, cedând cu scorul de 3-6. Astfel, Yulia Putintseva s-a calificat în turul următor, în timp ce Sorana a fost eliminată din competiția de la Melbourne.

În pauza pricinuită de ploaie, Sorana Cîrstea a mers la sala de forță pentru a face un ușor antrenament. Acolo se afla și Novak Djokovic. Când s-au văzut, cei doi au făcut un gest de salut amical, fiind clar faptul că se cunosc bine din circuitul mondial.

Cădere importantă pentru Sorana Cîrstea în clasamentul WTA

În urma eliminării încă din primul tur de la Australian Open, Sorana Cîrstea va ieși din Top 50 WTA. Românca a ajuns în optimi la ediția de anul trecut a competiției de la Antipozi, astfel că a avut de apărat 230 de puncte. Cum acest lucru nu s-a petrecut, Sorana va pica numai puțin de 15 poziții în clasamentul mondial. Dacă la Melbourne a mers de pe locul 42, acum se va clasa pe locul 57. Și această cădere poate fi mai mare.

Darren Cahill a susținut-o pe Sorana din tribune

Darren Cahill s-a aflat în tribune la meciul dintre Sorana Cîrstea și Yulia Putintseva. Antrenorul australian s-a întreținut puțin cu managerul româncei, spaniolul Eric Molina, dar nu a vorbit cu staff-ul acesteia.

Sorana Cîrstea a fost prima româncă pregătită de Darren Cahill. Cei doi au colaborat în 2013, când antrenorul era angrenat într-un program al concernului Adidas. Australianul a consiliat-o, inclusiv la turneul de la Toronto, din acel an, în care Sorana a avut un parcurs fantastic. Românca le-a eliminat pe Caroline Wozniacki (10 WTA la data respectivă), Jelena Jankovic (14 WTA), Petra Kvitova (7 WTA) și Na Li (5 WTA). În finală a pierdut în fața Serenei Williams, lider absolut WTA la acel moment.

Urmăriți Playsport.ro și pe