Sorana Cîrstea a ridicat steagul alb în fața Emmei Răducanu după înfrângerea de la Wimbledon. Ce i-a transmis: „Bravo, o victorie meritată!”

Moldoveanu Camelia / 04.07.2021, 23:40

Wimbledon a mizat pe Emma Răducanu și nu a greșit. Jucătoarea de tenis din Marea Britanie cu origini românești a reușit să o învingă pe Sorana Cîrstea în turul trei. Iubita lui Ion Ion Țiriac ridică steagul alb și recunoaște că adversara sa a meritat să câștige.

Emma Răducanu, revelația de la Wimbledon

„Steaua” Emma Răducanu a fost în al 9-lea cer după ce a învins-o pe Sorana Cîrstea, scor 6-3, 7-5.  Jucătoare de tenis de doar 18 ani din Marea Britanie s-a născut în Canada și s-a mutat în țara pe care o reprezintă pe când avea doar doi ani. Ea este jumătate românca, din partea tatălui, și jumătate chinezoaică, din partea mamei.

Aflată pe locul 338 în lume, sportiva a primit un wind cald din partea oficialilor Wimbledon pentru a putea participa la Grand Slam-ul din Londra. Tânăra jucătoare de tenis a căzut în genunchi după meciul câștigat în fața Soranei Cîrstea. Bucuria de pe chipul ei s-a putut citi cu ușurință și s-a putut observa și o doză substanțială de uimire

Sorana Cîrstea a recunoscut: Emma Răducanu a fost mai bună

Învinsă în turul trei de la Wimbledon, Sorana Cîrstea a venit astăzi cu o nouă reacție la adresa adversarei sale. Românca a recunoscut că Emma Răducanu a fost mai bună și că a meritat să treacă mai departe în turneul de la Londra.

La revedere Wimbledon, mereu un special. Bravo Emma Răducanu pentru câștigul binemeritat. Ceva timp liber pentru a mă recupera psihic și pentru a reveni cu un corp și o minte fresh.”, a scris Sorana Cîrstea pe Instagram.

La rândul ei, Emma Răducanu i-a transmis ieri un mesaj adversarei sale din România. Imediat după victorie, jucătoarea de tenis din Marea Britanie cu origini românești a ținut să-și exprime respectul și aprecierea față de Sorana Cîrstea.

Ce luptă astăzi împotriva Soranei, un mare adversar pe care îl respect cu adevărat.”, a scris Emma Răducanu pe contul ei de Instagram.

Sorana Cîrstea explică motivul retragerii de la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Eliminată în turul trei de la Wimbledon, Sorana Cîrstea vine cu lămuriri în ceea ce privește retragerea de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Așa cum a explicat după ce a fost eliminată de Emma Răducanu, Sori suferă o ruptură musculară care o împiedică să mai intre pe teren. Ea o să lipsească cel puțin o lună din competiții, după ce a intrat pe iarba de la Londra fără permisiunea medicilor.

Ar fi fost o onoare să îmi reprezintă țara la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă din păcate nu pot face acest lucru din cauza rupturii musculare suferite în urmă cu câteva săptămâni. Pentru mine urmează cel puțin o luna de pauză competițională și în acest moment al carierei mele prioritare este sănătatea. Am refuzat constant orice ajutor financiar din partea Federației și Comitetului Olimpic !!! Dacă aș fi putut să joc aș fi făcut-o din patriotism, cum am făcut deja la Olimpiadele de la Beijing și Londra.”, a scris Sorana Cîrstea pe Instagram.