Sorana Cîrstea, salt important în clasamentul WTA după calificarea în semifinale la Miami. Pe ce poziţie a ajuns jucătoarea din România

George Drafta 29.03.2023, 23:19
Sorana Cîrstea, salt important în clasamentul WTA după calificarea în semifinale la Miami. Pe ce poziţie a ajuns jucătoarea din România

Victoria în faţa Arynei Sabalenka şi calificarea în semifinalele turneului WTA 1000 de la Miami nu doar că i-au adus Soranei cel mai mare premiu câştigat vreodată la un turneu la care a luat parte, dar o vor ajuta să urce şi în ierarhia mondială.

Iar saltul va fi unul important. Având în vedere faza competiţiei atinsă de jucătoarea noastră. În clasamentul live, care contabilizează partidele jucate pe mapamond în timpl real, Sorana a urcat până pe poziţia a 41-a.

Ar fi un salt de 33 de locuri faţă de ultimul clasament dat publicităţii de oficialii WTA. Iar dacă va reuşi să aungă şi mai sus în competiţia de pe pământ american şansele ei de a ajunge chiar între primele 35 de jucătoare ale lumii cresc semnificativ.

Ţintă la îndemână

Românca este într-o continuă ascensiune de când a început colaborarea cu Thomas Johannson în luna decembrie a anului trecut. Iar rezultatele se văd chiar mai devreme decât şi-ar fi imaginat cei doi. Dacă va continua pe aceeaşi linie este foarte posibil ca Sorana să depăşească cea mai bună clasare a ei all-time în circuitul feminin.

În 2013, Cîrstea se afla pe locul 21 după ce a jucat finala turneului WTA de la Toronto. A fost cea mai însemnată performanţă a careirei ei de până acum în competiţiile de un asemenea nivel. În turneele de grand slam, sportiva de 32 de ani a ajuns cel mai departe până în sferturile Roland Garros, în 2009.

Mesajul lui Ilie Năstase

Fostul lider mondial a reacţionat imediat după ce a văzut succesul celei mai bine clasate dintre româncele active din circuit. Simona Halep este mai sus. Dar constănţeanca nu a mai jucat de mai bine de 7 luni un meci de tenis.

Năstase vrea să o convingă pe Cîrstea să se întoarcă în rândurile echipei de Billie Jean King Cup, unde de cevea timp nu a mai onorat convocările.

„Este o victorie senzațională pentru tot tenisul românesc! Sorana ne-a făcut mândri și vreau să vorbesc cu ea și pentru echipa noastră națională. E nevoie de Sorana și la lot. Sunt sigur că și Horia a văzut acest meci, iar noi avem nevoie de Sorana să joace din nou pentru România.

Să vedem cu cine joaca acum în semifinale, dar eu cred că Sorana e capabila să câștige acest turneu. E în formă mare de tot. Nu e chiar atât de ușor să bați numărul 2 mondial, dar Sorana și-a surprins adversara printr-un joc consistent și nimeni nu îi poate lua din merite pentru această victorie fantastică”, a fost declaraţia fostului mare jucător pentru ProSport. 

Urmăriți Playsport.ro și pe