EXCLUSIV. Sorescu se duce la Raków. Dinamo a pregătit actele și totul se va semna săptămâna asta

Autor: Justin Gafiuc / 12.01.2022, 21:25
EXCLUSIV. Sorescu se duce la Raków. Dinamo a pregătit actele și totul se va semna săptămâna asta

UPDATE. Playsport a aflat că șefii lui Dinamo au avut o noapte albă și au făcut actele pentru ca Sorescu să semneze cu Rakow, din Polonia. Zilele următoare, informația urmează să devină oficială. 

——————————————————————————————————–

Dinamo e pe punctul să-i găsească, în fine, o destinație lui Deian Sorescu. Este vorba despre Polonia, dar nu campioana Legia Varșovia, cum au existat conexiuni în ultimele zile, ci Raków Częstochowa, formație aflată în prezent pe locul 3 în campionat.

Informația a fost furnizată de site-ul sport.tvp.pl, care susține că negocierile sunt foarte avansate, iar afacerea ar urma să se închidă în câteva zile. Surse playsport spun că Dinamo ar fi acceptat să scadă ușor din pretențiile de un milion de euro și ar fi gata să-i dea drumul jucătorului pentru 800.000 euro. 

Câinii” scapă de un salariu mare

Internaționalul cotat la 1,9 milioane de euro pe portalul de specialitate transfermarkt.com a jucat în 20 de partide pentru Dinamo de la începutul sezonului, a marcat opt goluri și a oferit un assist. Plecarea lui va însemna și o slăbire a presiunii pe bugetul ”câinilor”, fiindcă Sorescu încasa în Ștefan cel Mare un salariu de 9.500 de euro pe lună. Așa cum playsport a anunțat în exclusivitate, venitul lui urma să crească la 10.000 de euro pe lună din 1 iulie 2022.

Sorescu și-a schimbat impresarul, preferând să lucreze cu Giovanni Becali. El a intrat recent și în circuitul echipei naționale, unde a strâns cinci selecții. La Dinamo a ajuns în aprilie 2018, devenind și căpitanul echipei.