Sorin Cârțu dă „apă la moară” plecării lui Dan Nistor de la Craiova, la FCSB

Olteanu Ștefan / 26.07.2022, 21:59
Sorin Cârțu dă „apă la moară” plecării lui Dan Nistor de la Craiova, la FCSB

Plecarea lui Dan Nistor (34 de ani) de la Universitatea Craiova, la FCSB, s-ar putea realiza, crede Sorin Cârțu, președintele echipei din Bănie. Totul va depinde, însă, de negocierile pe care Gigi Becali și Mihai Rotaru, patronii celor două formații, le vor purta în zilele următoare.

Transferul lui Dan Nistor la FCSB s-ar putea face! Sorin Cârțu a vorbit despre plecarea mijlocașului de la Craiova

În cursul zilei de marți, în presa sportivă din România au apărut mai multe informații potrivit cărora, Dan Nistor ar putea pleca de la Universitatea Craiova, la FCSB, iar pe seama acestor zvonuri Sorin Cârțu a oferit o primă reacție.

Președintele Universității Craiova lasă deschisă o portiță pentru o astfel de posibilitate. În același timp, Cârțu nu a putut oferi prea multe detalii, deoarece negocierile se vor purta exclusiv între cei doi patroni, Mihai Rotaru și Gigi Becali.

„Orice se poate discuta, iar în privința asta cu FCSB, sunt patronii, în general, tot la nivel de patroni se va discuta.

Sunt într-o relație în care au mai discutat, s-au mai certat, se împacă. Sunt în niște relații de amiciție, de prietenie, dar pot să discute și să stabilească niște parametri”, a transmis Sorin Cârțu, la Digi Sport.

Mihai Rotaru și Gigi Becali au făcut mai multe afaceri de-a lungul ultimilor ani. În vara lui 2021, cei doi au realizat un schimb spectaculos. Ionuț Vână a fost cedat de FCSB la Universitatea Craiova, iar din Bănie au plecat la schimb Ivan Mamut și Andrei Burlacu.

Pune Gigi Becali, într-un final, mâna pe Dan Nistor?

Ajuns la 34 de ani, Dan Nistor a fost mai mereu un mijlocaș apreciat de finanțatorul FCSB. Gigi Becali a făcut eforturi pentru a-l transfera în 2018, când Nistor era căpitan la rivala Dinamo. 700.000 de euro a pus pe masă Becali la acea vreme, însă Dinamo a refuzat oferta.

„Dacă cei de la Dinamo voiau să îl dea, mă contactau, îmi spuneau să măresc oferta. Au fost fermi, nu mai are niciun rost. Eu am vrut să ofer chiar și 700 de mii de euro. Nu pot să iau toți jucătorii doriți de lume, aș face lot de 200. Eu nu cunosc fotbal, dar îmi plăcea mai mult de Nistor decât de Mahlangu”, spunea Becali, la TV Digi Sport.

De asemenea, Becali a încercat să îl transfere pe Nistor și la începutul anului 2020. Nici de data aceasta negocierile nu au avansat favorabil și, în cele din urmă, finanțatorul FCSB a transmis că nu îl mai interesează mijlocașul: „Nu are unde să joace, îl avem pe Olaru acolo”, spunea Becali.

Pe 5 ianuarie 2020, Dan Nistor a părăsit-o pe Dinamo și a semnat cu Universitatea Craiova. Trnasferul său s-a realizat în schimbul a 260.000 de euro.

101 meciuri a jucat în Bănie, reușind să înscrie 13 goluri și să ofere 16 pase decisive. În prezent, cota sa de piață este de 900.000 de euro, potrivit Transfermarkt.

În startul sezonului 2022 – 2023, Nistor a evoluat doar 19 minute, în duelul Universitatea Craiova – Sepsi 2-2.

Curățenie de vară la Universitatea Craiova. Doi fotbaliști au fost excluși din lotul lui Laszlo Balint.