Sorin Ghionea a dezvăluit secretul succesului sub coordonarea lui Cosmin Olăroiu, la FCSB. “Totul era lucrat”

Giosanu Catinca / 18.06.2021, 18:35
Sorin Ghionea a dezvăluit secretul succesului sub coordonarea lui Cosmin Olăroiu, la FCSB. “Totul era lucrat”

Sorin Ghionea a vorbit despre situația perioada petrecută la FCSB. Fostul jucător al Stelei a făcut pucblic secretul succesului sub coordonarea lui Cosmin Olăroiu. Dezvăluiri impresionante.

Sorin Ghionea a dezvăluit secretul succesului sub coordonarea lui Cosmin Olăroiu, la FCSB

Steaua a avut un 2006 excepțional, din punct de vedere fotbalistic. Jucătorii roș-albaștrii au ratat pe muche de cuțit finala Cupei UEFA, iar în toamnă au avut câteva meciuri fabuloase în Liga Campionilor. Sorin Ghionea a readus în discuție acest subiect și a dezvăluit care a fost secretul succesului în anul respectiv.

Fostul fundaș central a declarat că Steaua era o familie la vremea acea. Sub comanda lui Cosmin Olăroiu, echipa a reușit câteva succese. Ghionea chiar a făcut chiar și o glumă pe această temă. Fostul mare fotbalist susține că l-a pupat de mai multe ori pe colegul său decât pe soția sa. Mai exact, este vorba despre Nicolae Dică.

Noi eram o echipă muncitoare, dar eram un grup. Aveam doar câteva individualități. L-am pupat mai mult pe Dică decât am pupat-o pe nevastă-mea, la câte goluri a dat.”, a spus Sorin Ghionea, într-o intervenție la AS.ro.

“Totul era lucrat”

Fostul sportiv a adus în discuție și primul meci din grupele Champions League, din acel sezon. Este vorba despre momentul în care Steaua s-a deplasat la Kiev. Drumul a fost unul cu peripeții, după cum a spus chiar Sorin Ghionea. Avionul echipei la care era legitimat a fost nevoit să se întoarcă de la Iași. Totul, din cauză că parbrizul aeronavei a fost fisurat.

Am plecat și cu o problemă. S-a fisurat geamul la avion. Era primul meci în Champions League. Ne-am întros de la Iași, la București. Am plecat mai târziu cu vreo 4 ore. Am ajuns acolo, am făcut antrenamentul oficial. La Champions League ai și un protocol bine stabilit, dacă nu-l respecți, amendă.

Noi ne-am încălzit, am făcut ce aveam de făcut, iar când am ieșit pe tunel am ieșit cu vreo 7-8 minute mai devreme și stăteam pe tunel, înghețam acolo. Noi voiam să intrăm, ăia că să mai așteptăm.”, a mai spus Sorin Ghionea, conform sursei anterior citate.

Ros-albastrii s-au impus in stil de mari campioni pe terenul celor de la Dinamo Kiev
Roș-albaștrii s-au impus în stil de mari campioni pe terenul celor de la Dinamo Kiev

”Încercam să acoperim toată poarta”

La Kiev, Sorin Ghionea a marcat cu capul, chiar în startul meciului. Faza a fost intens lucrată la antrenamente. Dică a fost eroul roș-albaștrilor de atunci, își amintenște fundașul român.

Când am fost cu Oli, lucram faze fixe. Încercam să acoperim toată poarta. Goian să atace centru porții, eu trebuia să acopor ce trece de el pe spate. Nu întâmplător am ajuns acolo. Eu am mai marcat gol și cu CFR, și cu Dinamo, în Ghencea, și ăsta cu Dinamo Kiev. Totul era lucrat. Trebuia să acoperim toată poarta.”, a adăugat Ghionea.

O altă mare performanță înregistrată de Steaua, în acea perioadă, a fost eliminarea celor de la Valencia. După înfrângerea din Spania,  Spania, Steaua a întors scorul la București. Astfel, s-a calificat mai departe după loviturile de departajare.

Trebuia să fie o cameră care să focalizeze ce era pe fețele lor când au intrat în Ghencea. Era mocirla până la glezne. Când au văzut mocirla aia… Ei erau o echipă cu o calitate tehnică extraordinară. Aia era suprafața, noi am făcut performanță acolo, cu șansă, cu neșansă, aia a fost.”, a conchis Ghionea.