Sosire spectaculoasă în Spania! Gattuso vine să se bată cu Real Madrid și Barcelona! Cu ce echipă din La Liga a semnat

Olteanu Ștefan 03.06.2022, 14:45
Sosire spectaculoasă în Spania! Gattuso vine să se bată cu Real Madrid și Barcelona! Cu ce echipă din La Liga a semnat

Gennaro Gattuso (44 de ani) va antrena în Spania în debutul sezonului 2022 – 2023. Fostul tehnician de la AC Milan și Napoli a bătut palma cu Valencia și urmează să își pună semnătura pe un contract valabil până în 2024.

Gennaro Gattuso s-a înțeles cu Valencia și va antrena în Spania

Într-un material publicat vineri, 3 iunie, publicația AS.com susține că Gernnaro Gattuso va antrena în Spania din sezonul următor, deoarece s-a înțeles în proporție de 100% cu Valencia.

Pepe Bordalas (58 de ani) a fost deja înștiințat de conducerea clubului că nu va mai continua în calitate de antrenor al echipei, în locul său urmând să fie oficializată aducerea lui Gattuso.

Tehnicianul italian are deja o înțelegere verbală cu „liliecii” și a trimis în Spania inclusiv o listă de transferuri. Iar în fruntea acesteia se află Sergio Oliveira, mijlocaș de 30 de ani care în partea a doua a sezonului trecut a evoluat sub formă de împrumut la AS Roma.

Oliveira a revenit la clubul la care este legitimat, FC Porto, însă în vară urmează să fie cedat din nou.

Conform sursei menționate, Oliveira a fost deja contactat și convins de Gattuso și va fi prima mutare cu care italianul va consolida mijlocul Valenciei.

Convingerea lui Oliveira a fost posibilă cu ajutorul impresarului Jorge Mendes, care a intermediat și trecerea lui Gatusso pe „Mestalla”.

13.000.000 de euro este cota de piață a lui Oliveira, potrivit Transfermarkt. El a jucat 22 de meciuri pentru AS Roma, în care s-a remarcat cu 3 goluri și o pasă decisivă.

Oliveira a evoluat 74 de minute în finala UEFA Conference League, pe care AS roma a câștigat-o cu 1-0 în fața lui Feyenoord.

Gennaro Gattuso, la a treia experiență de antrenor în afara Italiei

Fost mare mijlocaș la AC Milan, Gennaro Gattuso și-a agățat ghetele în cui în iulie 2013, la FC Sion, în Elveția. Tot aici și-a început Gattuso și cariera de antrenor. În primele luni ale anului 2013, el a fost antrenor-jucător la Sion.

Ulterior, din vara anului 2013, fostul mijlocaș a revenit în Italia, unde a devenit antrenor principal la Palermo. După nici trei luni petrecute la formația din sudul Italiei, el a mers în Grecia, unde a pregătit-o timp de 6 luni pe OFI Crete.

Gattuso a revenit din nou în Italia în august 2015, iar de atunci le-a antrenat pe Pisa, AC Milan U19, AC Milan și Napoli. De departe, cele mai importante colaborări ale sale au fost ultimele două menționate.

Pe banca lui AC Milan a rezistat 82 de meciuri, în intervalul 2017 – 2019, în timp ce la Napoli a antrenat 81 de meciuri, în perioada decembrie 2019 – iunie 2021.
După despărțirea de Napoli, Gennaro Gattuso a rămas liber de contract. Alături de formația napoletană, el a cucerit și singurul trofeu în calitate de antrenor: Cupa Italiei, în 2020.

La Valencia, Gattuso urmează să semneze o înțelegere valabilă până în 2024.

Urmăriți Playsport.ro și pe