Spectacol la Campionatul Mondial de Handbal! Danemarca și Spania sunt primele două semifinaliste ale competiției

Bădulescu Silvian / 14.12.2021, 23:18
Spectacol la Campionatul Mondial de Handbal! Danemarca și Spania sunt primele două semifinaliste ale competiției

Campionatul Mondial de Handbal din Spania își continuă desfășurarea. Astăzi s-au jucat primele două partide din sferturile de finală. Danemarca a trecut de Brazilia, iar Spania de Germania. Astfel, atât nordicele, cât și gazdele competiției ating faza semifinalelor.

Danemarca, victorie la cinci goluri

În prima partidă a zilei, danezele s-au impus în fața Braziliei. Fetele din Nordul Europei au câștigat partida împotriva sud-americancelor la cinci goluri diferență, după ce, la pauză, acestea conduceau cu un singur gol, 14-13. Repriza secundă a fost mult mai bună pentru nordice și s-au impus cu 16-12, ca scorul final să se ridice la o diferență de cinci goluri.

Cea mai bună marcatoare a acestora a fost Pedersen, autoare a șase goluri, urmată de Pedersen, cu cinci reușite, iar mai apoi alte două jucătoare, Hansen și Jensen, cu câte patru reușite. În cealaltă tabără, Cardoso a marcat nu mai puțin de 10 goluri, dar insuficient.

Danemarca atinge astfel faza semifinalelor, acolo unde va întâlni pe Franța sau pe Suedia. Danezele au câștigat o singură medalie de aur mondial, în 1997. Mai au în vitrină alte două medalii de argint și două de bronz. De asemenea, ele vor găzdui, alături de Norvegia și Suedia, ediția din 2023 a Cupei Mondiale.

Spania își respectă blazonul

Vicecampioană mondială în 2019 și gazdă a competiției, ibericele și-au respectat statutul de favorită și au atins faza semifinalelor. Acestea au reușit să treacă de Germania, după ce la pauză au condus la patru goluri diferență, 14-10.

Vicecampioană în 2019, atunci, jucătoarele din Peninsula Iberică au cedat la limită, 30-29, în fața Olandei, după o partidă intensă și disputată. Bronzul a fost cucerit, la ediția precedentă, de către Rusia, după ce a învins Norvegia, scor 33-28.

În cea de-a doua repriză, ibericele au câștigat 12-11. Astfel, finalul partidei a însemnat o diferență de cinci goluri pentru Spania în fața Germaniei. Gazda competiției s-a impus cu aceeași diferență de scor ca și Danemarca și o însoțește pe aceasta în faza semifinalelor, după 26-21 la final.

Cea mai bună marcatoare a echipei gazdă a fost Campos, autoare a șapte reușite. Arcos a fost a doua marcatoare din tabăra trupei antrenate de Prades, pe când Fernandez, Etxeberria și Martin au marcat câte trei goluri fiecare. În echipa învinselor, Maidhof a înscris de șase ori, insuficient pentru a-și ajuta echipa.

Adversara Spaniei va fi câștigătoarea dintre Norvegia și Rusia. Această partidă va fi reeditarea finalei mici, pentru medalia de bronz, de la Campionatul Mondial de Handbal din Japonia 2019.