Sperietoare pentru CFR Cluj. Viitoarea adversară a campioanei României, elogiată de Cristi Balaj

Olteanu Ștefan 06.10.2022, 00:03
Sperietoare pentru CFR Cluj. Viitoarea adversară a campioanei României, elogiată de Cristi Balaj

Slavia Praga, adversara pe care CFR Cluj o va întâlni în următoarele două jocuri din grupele Conference League, se dovedește a fi o adevărată sperietoare pentru campioana României. Președintele Cristi Balaj privește cu pesimism duelul contra cehilor și crede că defensivei antrenate de Dan Petrescu îi va fi greu să scape fără gol primit.

„Atacau cu 10 jucători, n-am văzut așa ceva!”. Cristi Balaj, speriat de Slavia Praga, viitoarea adversară a campioanei României

Slavia Praga, viitoarea adversară a campioanei României din grupele UEFA Europa Conference League, este privită precum o sperietoare de oficialii lui CFR Cluj.

Formația din Gruia va evolua joi, de la ora 22:00, în meciul tur contra cehilor, programat în deplasare. Ulterior, pe 13 octombrie, Slavia Praga va merge la Cluj-Napoca pentru partida retur din faza grupelor. Ambele dueluri vor putea fi urmărite în format LIVE TEXT pe Playsport.ro.

CFR Cluj este pe ultimul loc în grupă, cu un singur punct, iar așteptările campioanei din dubla cu Slavia sunt destul de reduse. Cristi Balaj spune că lucrul care îl sperie cel mai tare este forța ofensivă a formației din Cehia:

„Slavia e cea mai bună echipă din grupă. O echipă ofensivă, am remarcat spiritul și atitudinea lor, în meciurile pe care le-am urmărit. Atacau cu zece jucători. În România n-am văzut așa ceva”, a transmis președintele campioanei.

Vorbele lui Cristi Balaj sunt întărite și de cifrele Slaviei. În campionat, Slavia Praga are de departe cel mai bun atac, cu 34 de goluri marcate în primele 10 etape. Al doilea cel mai bun atac este al Viktoriei Plzen, care în 9 meciuri de campionat a marcat 18 goluri.

De asemenea, Slavia Praga are cele mai multe goluri și în grupa de Conference League, unde conduce clasamentul. Cehii au marcat un gol în deplasarea cu Sivasspor, încheiată cu scorul de 1-1 și trei goluri pe teren propriu cu FC Ballkani, pe care a învins-o cu 3-2.

Cristi Balaj susține că Dan Petrescu nu va juca la egal

În continuare, președintele CFR-ului a transmis că Dan Petrescu va merge să joace la victorie în Cehia, deși nu știe cât de mult vor putea jucătorii echipei clujene să o atace pe Slavia Praga.

„Vrem să jucăm la victorie, dar depinde de jucători. De spirit, de atitudine. Întâlnim cea mai ofensivă echipă din grupă. Nu mergem cu echipa a doua, n-am lăsat jucători importanți acasă. Avem experiența anilor precedenți, acest lucru ne-a ajutat”, a mai adăugat Cristi Balaj, potrivit digisport.ro.

Dan Petrescu e speriat și el de ofensiva cehilor: „Au marcat 40 de goluri pe teren propriu”

La conferința de presă premergătoare duelului Slavia Praga – CFR Cluj, Dan Petrescu a comentat și el pe seama ofensivei extrem de productivă a cehilor:

„Slavia Praga are cea mai bună echipă din grupă, în opinia mea. În ultimii trei ani, a ajuns în grupele Champions League, în sferturile Europa League, iar în sezonul trecut în sferturile de finală ale Conference League.

În meciurile de acasă, au marcat 40 de goluri și au primit trei în nouă meciuri până acum. Deci suntem conștienți de valoarea adversarului.

Antrenorul lor e de aproape cinci ani la echipă. Îmi aduce aminte de antrenorul meu din Italia, Zdenek Zeman, care avea același stil de joc. Slavia joacă un fotbal total, singura echipă care aduce 7-8 jucători în careul advers, n-am mai văzut asta. O echipă care face presing, care atacă.

Trebuie să facem un meci perfect ca să scoatem un rezultat pozitiv. Chiar dacă avem probleme mari de lot, încercăm să facem un meci bun. Trebuie să prindem o zi fantastică, cu toții.

Nu e ușor să faci o echipă din mers, sunt vreo șapte-ori jucători de bază care lipsesc. Slavia dă 40 de goluri în nouă meciuri acasă, asta înseamnă forță. Bat cu 6-0, 7-0. Asta e realitatea, nu inventez eu. Va fi foarte greu”, a declarat antrenorul CFR-ului, la conferința de presă.