Sportivii ruși, mesaj din partea autorităților de la Moscova dacă își vor schimba naționalitatea. “Vor fi condamnați”

Moldoveanu Camelia 05.04.2022, 15:56
Sportivii ruși, mesaj din partea autorităților de la Moscova dacă își vor schimba naționalitatea. “Vor fi condamnați”

Sportivii ruși sunt amenințați direct de la Moscova. Acestora li s-a adus la cunoștință faptul că schimbarea naționalității o să fie tratată ca o trădare și o să fie condamnați. Anunțul a fost făcut de către o campioană olimpică.

Moscova amenință sportivii ruși

Ca răspuns pentru masacrul din Ucraina, printre sancțiunile impuse Rusiei se numără ș excluderea sportivilor din competițiile internaționale. O parte dintre sportivii ruși susțin regimul lui Vladimir Putin și războiul di Ucraina, însă alții vor să scape cât mai repede de naționalitate pentru a putea concura.

Astfel, Irina Rodnina (72 de ani), fostă campioană olimpică și actualmente deputat în camera inferioară a Parlamentului rus, i-a avertizat pe sportivii din țara ei. Susținătoarea regimului de la Kremlin a subliniat faptul că schimbarea naționalității o să fie considerată trădare și o să fie condamnată.

Va fi considerată trădare tranziția către altă echipă? Ar fi foarte dureros pentru noi. Unii vor considera asta o adevărată trădare, alții vor condamna această decizie.

Într-o situație ca cea de acum, când securitatea și interesele unei întregi țări sunt în joc, să îți schimbi naționalitatea este total greșit. Îi înțeleg, ei vor să concureze pe scena internațională, dar trebuie să înțeleagă că există niște restricții.

Este clar că un exod al sportivilor va duce la o replică importantă. Să nu ne grăbim, nu știm ce va urma în anii următori”, a spus Rodnina, potrivit rușilor de la Sport24.

Irina Rodnina are în palmares 3 medialii olimpice de aur: Lake Placid (1980), Innsbruck (1976) și Sapporo (1972). Aceasta a mai cucerit și 10 medalii de aur la Mondiale și 11 la Eurpene.

Războiul din Ucraina a făcut-o să rupă relațiile cu mama ei. De ce s-a supărat Alina Shynkarenko pe cea care i-a dat viață

Anul trecut, Alina era pe podium, după ce lua medalia de aur, la înot pe echipe la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Acum trăiește alături de poporul ei tragedia războiului. Mai mult, sportiva a declarat că a rămas șocată de ce i-a transmis mama ei. Aceasta trăiește la Donetk și este de partea separatiștilor care susțin regimul lui Vladimir Putin.

M-am certat rău cu mama, de la începutul războiului. Am rămas surprinsă când am vorbit cu ea și i-am transmis că a început războiul, că trag rușii în noi. Și mi-a zis că nu este nimic grav, că armata păzește granițele, că trag naziștii noștri. Nu mi-a venit să cred, i-am spus adio. La început, au atacat obiectivele militare, apoi au început să lovească blocuri de civili. Noi mai avem rude în zona Donetk, s-a întrerupt legătura cu ei. Dar mama tot în lumea ei, spunea că armata rusă apără regiunea de naziști. Că nu rușii au atacat. Am realizat că nu avem ce vorbi, așa că am întrerupt orice legătură, a declarat sportiva, potrivit new.sport.ua

Alina Shynkarenko a recunoscut că este mare fană a actualului președinte al Ucrainei și nu îl suportă pe Vladimir Putin.