Sportul mondial se întoarce împotriva lui Putin. Demersuri în lanț împotriva președintelui din Rusia

Moldoveanu Camelia 27.02.2022, 09:40
Sportul mondial se întoarce împotriva lui Putin. Demersuri în lanț împotriva președintelui din Rusia

Putin a decis să invadeze Ucraina joi dimineață și să pornească un război care, până acum, a ucis peste 200 de oameni și a rănit peste 1000. Decizia liderului de la Kremlin a făcut ca lumea sportului mondial să se întoarcă împotriva lui.

Se cere suspendarea contractelor sportivilor ruși

Voci importante din sport îl condamnă pe Putin pentru decizia luată și cer excluderea Rusiei și oricărui rus din lumea sportului. Dominik Hasek, fost mare jucător de hochei ceh, susține că toate contractele sportivilor ruși cu SUA trebuie suspendate. Aceasta înțelege că există și persoane care sunt împotriva lui Putin, însă, momentan, excluderea lor ar fi oportună.

Fiecare adult din Europa știe perfect că Putin este un ucigaș nebun și că Rusia poartă un război ofensiv împotriva unei țări libere și a poporului său.

NHL trebuie să suspende imediat contractele cu toți jucătorii ruși! Fiecare atlet își reprezintă nu numai pe sine și clubul său, ci și țara lui, valorile și acțiunile sale. Este un fapt. Dacă NHL nu face acest lucru, atunci are responsabilitatea comună indirectă pentru cei uciși în Ucraina.

De asemenea, vreau să scriu că îmi pare foarte rău pentru acei sportivi ruși care îl condamnă pe Putin și agresiunea sa rusă în Ucraina. Cu toate acestea, în acest moment, consider și excluderea lor e o necesitate.”, a reacționat Dominik Hasek, potrivit sport.ua.

Vezi pe Playsport.ro imaginea cu suporterii lui Dinamo Kiev înarmați „până în dinți”, gata să meargă la război.

Polonia va propune FIFA ca barajul cu Rusia să nu se mai dispute

Rusia și Polonia ar trebui să se dueleze pe 24 martie, la Moscova, în semifinalele acestui play-off pentru calificarea la turneul final mondial. De asemenea, finala ar urma să aibă loc, tot în capitala Rusiei, pe 29 martie.

Numai că polonezii sunt deciși să nu dispute meciul cu Rusia în semn de protest față de invazia militară a Ucrainei. Inițial, Federația de la Varșovia susținea că nu vrea să dispute partida la Moscova, ci pe teren neutru.

Între timp, se pare că ea și-a reconsiderat poziția și cere ca meciul să nu se mai joace deloc. În cealaltă semifinală se vor întâlni Suedia și Cehia. Polonia a anunțat că va avea discuții în acest sens și cu omologii din aceste două țări, urmând ca, în cazul unei înțelegeri, să le prezinte o poziție oficială celor de la FIFA.

Gata cu vorbele. E timpul să trecem la fapte. Din cauza escaladării conflictului din Ucraina, naționala Poloniei intenționează să nu dispute meciurile împotriva Rusiei. Aceasta este singur decizie corectă. Suntem în discuții cu federațiile din Suedia și Cehia pentru a prezenta o poziție comună la FIFA”, a spus președintele Federației Poloneze de Fotbal, Cezary Kulesza.

Cel mai probabil, polonezii încearcă să pună presiune pe FIFA, pentru ca forul internațional să excludă chiar Rusia din această cursă. De altfel, FIFA și UEFA au fost deja somate de Ucraina să elimine și echipele de club ruse din competițiile europene.

Vezi ce decizie a luat Roman Abramovich în privința clubului Chelsea. Omul de afaceri rus a fost nevoit să se retragă.

Everton – Manchester City, încă o dovadă a suferinței create de Putin

Ucrainenii Vitali Mykolenko (22 de ani), fundașul celor de la Everton, și Oleksandr Zinchenko (25 de ani), apărătorul celor de la Manchester City, au împărțit suferința pe teren. Cu toate că au fost rezerve, toată lumea fiind conștientă că cei doi nu se simt deloc bine din cauza războiului dintre Ucraina și Rusia, fotbaliștii ucraineni s-au îmbrățișat la mijlocul terenului, înaintea fluierului de start.

Imaginile au devenit virale pe internet, iar toți cei care au fost cu ochii pe meciul de pe „Goodison Park” l-au văzut pe Zinchenko în lacrimi la startul partidei, atunci când un steag imens a apărut în tribune, iar fotbaliștii propriei echipe au purtat tricouri cu mesajul „Fără război”. În același timp, cei de la Everton au avut steagul Ucrainei pe umeri.

Urmăriți Playsport.ro și pe