Sportul se îmbracă în negru azi. Omul-cheie, care a inventat idoli pe bandă rulantă, a murit!

Bordei Radu 21.11.2022, 09:49
Sportul se îmbracă în negru azi. Omul-cheie, care a inventat idoli pe bandă rulantă, a murit!

Sportul se îmbracă în haine de doliu, după ce tenisul a pierdut una din figurile cele mai reprezentative. Este omul care a marcat cariera unor nume uriașe din sportul alb. Nick Bollettieri a încetat din viață duminică, 20 noiembrie, la 91 de ani.

Sportul se îmbracă în negru. A dispărut omul care a creat generații de campioni uriași

Andre Agassi, Jim Courier, surorile Wiiliams, Monica Seles sau Maria Sharapova au trecut prin mâna lui Nick Bollettieri. Și dacă toți aceștia au ajuns la un nivel uriaș, câștigători de nenumărate trofee de Gran Slam, un mare merit aparține și celebrului antrenor. Bollettieri a fost primul care a înființat o academie de tenis, la sfârșitul anilor 70. Astfel, sportivii aveau unde să se ducă să se antreneze în condiții foarte bune și să învețe ultimele inovații tactice și nu numai. Scopul era să își îmbunătățească jocul, să aibă mai multe șanse să obțină victorii importante.

Chiar dacă a vândut Academia, Bollettieri a rămas în continuare implicat în pregătirea jucătorilor și jucătoarelor care veneau să se antreneze în Florida. A fost mereu la curent cu cele mai noi tehnici de pregătire și le-a aplicat întotdeauna, de aceea și gradul ridicat de succes pe care l-a cunoscut.

Bollettieri a stat pe terenul de tenis până la aproape 90 de ani. În 2020, pe când avea 88 de ani, a căzut în timpul unui antrenament. Ultimii ani au fost marcați de suferințe, iar acum a părăsit această lume.

Tata este aproape de trecerea în neființă. Vă rog să-l păstrați în gândurile voastre pentru o plecare pașnică și o călătorie minunată. Te iubim, tati, a fost mesajul postat de fiica antrenorului, Anne Bolletieri, cu o seară înainte ca acesta să își dea ultima suflare

Novak Djokovic s-a impus la Turneul Campionilor și l-a egalat pe Roger Federer

Novak Djokovic s-a impus la Turneul Campionilor. Sârbul de 35 de ani l-a învins în marea finală de la ATP Finals Torino pe Casper Ruud, scor 7-5, 6-3. Victoria din Italia îl aduce pe ”Nole” lângă Roger Federer.

După un turneu în care a avut mai multe probleme, cea mai gravă în finala cu Casper Ruud, Novak Djokovic și-a trecut în palmares trofeul cu numărul șase ak ATP Finals. Nu mai câștigase competiția din 2015.

Astfel, el i-a egalat recordul lui Roger Federer, care are, de asemenea, șase victorii la Turneul Campionilor. 2008, 2012, 2013, 2014 și 2015 sunt anii în care ”Nole” a triumfat la cel mai important turneu al finalului de sezon din tenis.

După acest succes, Novak Djokovic va urca pe locul 5 în clasamentul mondial. El a devenit cel mai în vârstă jucător care câștigă acest turneu. De partea cealală, Casper Ruud pare urmărit de ghinion, după ce a pierdut a treia finală mare a sezonului, după cele de la Roland Garros și US Open.