Stadion nou în Liga I, gata să fie dat în folosință. Cum arată bijuteria din inima României

Gabriel Peneș / 15.03.2021, 23:42
Stadion nou în Liga I, gata să fie dat în folosință. Cum arată bijuteria din inima României

Stadion nou în Liga I gata să fie dat în folosință. Sepsi Sf. Gheorghe are planuri mari. Și pregătește o arenă sportivă pe măsura acestor planuri. Patronul echipei, Laszlo Dioszegi, a anunțat că echipa va juca pe nou stadion începând cu sezonul viitor. La ora actuală, Sepsi are asigurat, practic, locul în play-off. Echipa antrenată de Leo Grozavu este pe locul 4, cu 6 puncte mai mult decât locul 5, ocupat de FC Botoșani.

Stadion nou în Liga I gata să fie dat în folosință

Sepsi Sf. Gheorghe a învins astăzi cu 2-1 în deplasarea de la Botoșani. Este, practic, în play-off. Iar planurile nu se opresc aici. Stadion nou în Liga I gata să fie dat în folosință. Finalista Cupei României de anul trecut va juca, din sezonul viitor, pe o arenă nou-nouță. Patronul covăsnenilor, Laszlo Dioszegi, s-a declarat încântat de prestația jucătorilor antrenați de Leo Grozavu. Dar și de planurile pentru viitor. Planuri ce includ și un stadion nou.

În această vară, în iunie-iulie, o să ne mutăm pe noul stadion. Deci sperăm ca în sezonul viitor, când începe campionatul, să fim pe noul stadion. Suntem departe de a naşte o nouă putere, dar ţelul nostru este locul trei sau patru. Mai sus nu avem cum, degeaba vorbim. Putem să spunem că nu ştiu ce… Nu avem material, cum se spune, şi nu avem banii necesari pentru a ne bate la campionat. Degeaba ne îmbătăm cu apă rece. Ne gândim la cupele europene, cum să nu”, a spus Dioszegi, conform telekomsport.ro.

 Stadion nou în Liga I gata să fie dat în folosință. Cum arată bijuteria din inima României
Stadion nou în Liga I gata să fie dat în folosință. Sepsi Sf. Gheorghe își va juca meciurile pe o arenă de 20 de milioane de euro/Sursa foto: digisport.ro

Cum arată bijuteria din inima României

Noul stadion va avea o capacitate de 8.400 de locuri. Aici vor fi amplasate 10 cabine pentru comentatori. Transmisia TV a meciurilor va putea fi făcută cu până la 18 camere. Alte detalii tehnice ale noului stadion al echipei Sepsi: gazon hibrid cu încălzire și drenaj; 144 de proiectoare vor fi montate pentru nocturnă (nocturnă Philips de ultimă generație); 4200 m cablu triax va fi desfăşurat în infrastructură; 22 de locuri de parcare pentru autocare.

Noul stadion se construiește cu fonduri venite din Ungaria, în special de guvernul maghiar, de aproximativ 20 de milioane de euro.

Suntem în relații foarte bune cu Academia Puskas. Așa am aflat că putem depune proiecte la Guvernul Ungariei. Ne-am gândit să depunem și noi proiect. Iată că s-a aprobat! Va fi o perlă a orașului Sfântu Gheorghe. Investiția totală va fi între 20 și 25 de milioane de euro”, a explicat Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi.

Stadion nou în Liga I gata să fie dat în folosință. Cum arată bijuteria din inima României
Stadion nou în Liga I gata să fie dat în folosință. Noua arenă a celor de la Sepsi Sf. Gheorghe va avea 8.400 de locuri

În plus, actualul buget, de aproximativ 4 milioane de euro, ar putea chiar să se tripleze. Din informațiile apărute recent, MOL, OTP Bank și Belfry, companii cu acționariat maghiar și sponsorii lui Sepsi, se vor așeza la aceeași masă și vor discuta despre o majorare de capital semnificativă. Obiectivul este formarea unei echipe care să poată să se bată de la egal la egal cu primele trei formații din Liga 1. Și, firește, de se va putea, chiar titlul de campioană a României. Chiar dacă, deocamdată, patronul lui Sepsi declară că nu există forța financiară de a se lupta pentru locul 1.