Start în playoff-ul Ligii a doua. Cifre senzaționale pentru Petrolul Ploiești în meciurile directe cu adversara de azi. Meciul cu Universitatea Cluj începe la 17:30

Olteanu Ștefan 19.03.2022, 13:33
Start în playoff-ul Ligii a doua. Cifre senzaționale pentru Petrolul Ploiești în meciurile directe cu adversara de azi. Meciul cu Universitatea Cluj începe la 17:30

Playoff-ul Ligii a doua ia start, sâmbătă, la ora 17:30, cu super derby-ul dintre Petrolul Ploiești și „U” Cluj. Partida se anunță a fi una extrem de spectaculoasă, iar dacă e să luam în calcul istoricul confruntărilor dintre cele două formații, putem spune că Petrolul pornește, cel puțin pe hârtie, cu prima șansă.

Petrolul, invincibilă la Ploiești în fața Universității Cluj. Start în playoff-ul Ligii a doua

Petrolul Ploiești și Universitatea Cluj, două formații cu tradiție din fotbalul românesc, vor fi față în față la partida de start din playoff-ul Ligii a doua. Duelul e programat sâmbătă, de la ora 17:30.
Petrolul a ajuns în playoff la capătul unui sezon aproape perfect și în prezent ocupă poziția de lider, cu 49 de puncte. De partea cealaltă, „U” Cluj este pe locul secund, cu 42 de puncte.

La capitolul întâlnirilor directe, partida dintre Petrolul Ploiești și Universitatea Cluj este una cu un istoric greu. Într-o analiză retrospectivă realizată de gsp.ro, timpul a fost dat înapoi aproape 70 de ani, până la data de 26 octombrie 1952. Atunci a fost consemnat primul duel oficial dintre Petrolul și „U” Cluj, la Ploiești. De menționat este că la acea vreme, echipele se numeau Flacăra și Știința. Partida respectivă s-a încheiat la egalitate, scor 2-2, iar formația prahoveană îi făcea primirea adversarei în fortăreața care avea să devină arena din Ploiești.

Flacăra, devenită Petrolul din 1957, cum este cunoscută și astăzi, nu a pierdut niciun meci împotriva Universității Cluj pe teren propriu, în întreaga istorie. Asta deși doar în primul eșalon al fotbalului românesc, cele două formații s-au duelat de 72 de ori. Din totalul de dueluri, Petrolul a câștigat 38, clujenii 21, iar 13 meciuri s-au încheiat la egalitate. Nu mai puțin de 36 de partide au avut loc la Ploiești, dintre care Petrolul și-a adjudecat 27 și 9 s-au terminat la egalitate.

Petrolul și „U” Cluj s-au întâlnit și în divizia secundă de mai multe ori, însă palmaresul confirmă același deznodământ. Petrolul nu a pierdut acasă!

Petrolul s-a impus cu 1-0 în ultimele trei confruntări de pe teren propriu. Ultima victorie a clujenilor a venit în 2019, cu scorul de 4-0

Revenind în zilele noastre, Petrolul Ploiești a continuat să își arate dominația atunci când a jucat pe teren propriu. Ultimele trei dueluri directe de la Ploiești au fost câștigate de Petrolul cu același scor, 1-0.
În schimb, ultima remiză obținută de „U” Cluj la Ploiești datează din martie 2012, adică acum fix 10 ani. Atunci, într-un duel de Liga I, clujenii smulgeau un punct pe arena „Ilie Oană”, scor 2-2.

La Cluj, lucrurile stau diferit însă. În 2019, tot în Liga II, Universitatea Cluj a învins-o pe Petrolul cu 4-0. Aceasta este ultima victorie obținută de „șepcile roșii” în fața adversarei pe care o vor înfrunta sâmbătă.

Nae Constantin se gândește doar la cele trei puncte. „Am pregătit și planul A și planul B. E cel mai puternic adversar”

Înaintea duelului, Nae Constantin, antrenorul Petrolului, a declarat:

Nu cred că va fi genul de meci „care pe care”! Mă gândesc că ambele echipe vor începe precaut, pentru că nu văd de ce ar trebui să riște în debutul meciului. Nu pot să spun dacă și cine pleacă favorită pe hârtie! Însă, pentru că jucăm acasă și, foarte probabil, vom avea un public numeros de partea noastră, dar și pentru că suntem lideri, cred că noi pornim cu prima șansă! Dar, cum am mai spus, o să fie un meci important, în care, așa cum le-am transmis și jucătorilor, trebuie să jucăm cu cap.

Avem pregătit și planul A și planul B! Universitatea pare cel mai puternic adversar, și eu spun că e mai bine că ne întâlnim acum, în prima etapă. În situația unei victorii ne-am distanța și mai mult în clasament, iar în cazul nefericit al unui pas greșit vom avea timp să reparăm până la final.

Este o echipă mult mai puternică decât cea pe care am învins-o în decembrie, așa că va trebui să ne întrebuințăm serios ca să câștigăm și de această dată”, a declarat Nae Constantin, la conferința de presă.

Erik Lincar, pregătit să învingă Petrolul la Ploiești. „Mergem la război!”

La fel de entuziast a fost în declarații și tehnicianul Universității Cluj, Erik Lincar:

E un adversar redutabil mai ales pe teren propriu. A făcut un singur egal cu FC Buzău, chiar anul acesta, dar diferențele sunt majore față de anul trecut, când în luna decembrie am jucat pe Stadionul Ilie Oană în ceea ce ne privește pe noi, pentru că vom avea patru, cinci jucători noi în echipă, care s-a schimbat într-un procent destul de mare. După cum am zis tot timpul, am adus jucători cu calitate foarte bună și mai ales jucători care au jucat la nivelul Ligii 1.

Așteptările noastre sunt foarte mari, mai ales prin prisma ultimelor rezultate din acest an. Nu mergem să ne apărăm, nu mergem să stăm cu fundul în poartă. Mergem la război! Avem încredere, trebuie să fim curajoși și de ce nu să obținem toate punctele din această confruntare.

E greu de spus ce se va întâmpla, mai ales că, după cum ați și remarcat, noi în aceste trei etape am reușit să marcăm nouă goluri, ceea ce reprezintă o medie destul de bună și ne dă încredere că vom reuși să marcăm și la Ploiești”, a declarat și antrneorul lui „U”.

Clasamentul din playoff-ul Ligii II

  1. Petrolul Ploiești – 49P
  2. „U” Cluj – 42P
  3. FC Hermannstadt – 41P
  4. CSA Steaua București – 37P
  5. Concordia Chiajna – 36P
  6. Unirea Slobozia – 33P

VIDEO EXCLUSIV. Petrolul pregătește următorul jucător de export al României. „E viitorul fundaș stânga al naționalei”.

Interes enorm pentru primul derby din playoff-ul Ligii a 2-a. Petrolul – U Cluj, aproape de sold out

Conform hărții interactive, cu două ore înainte de meci, biletele erau vândute în mare parte. Peste 10.000 de oameni vor fi pe Ilie Oană la ora partidei!

Arena Ilie Oană, Spațiile gri sunt cele achiziționate deja