Starurile Angliei, victime ale atacurilor rasiste după finala Anglia – Italia. Federația solicită cele mai dure pedepse: „E dezgustător!”

Moldoveanu Camelia 12.07.2021, 12:22
Starurile Angliei, victime ale atacurilor rasiste după finala Anglia – Italia. Federația solicită cele mai dure pedepse: „E dezgustător!”

Au continuat atacurile rasiste la Euro 2020. De aceasta dată nu a mai fost vorba despre suporterii maghiari. Federația Engleză de Fotbal s-a arătat extrem de deranjată de comentariile homofobe din meciul Anglia – Italia.

Comentarii homofobe în finala Anglia – Italia. Starurile Angliei au fost umilite din tribune

Din păcate încă un meci a fost pătat de scandările rasiste. După ce UEFA a pedepsit Ungaria pentru comportamentul suporterilor maghiari, acum FA ia masuri în legătură cu suporterii care au fost pe Wembley. Marcus Rashford, Jadon Sancho și Bukayo Saka  au fost vizați de scandările homofobe pentru că au ratat loviturile de departajare din finala Euro 2020 (Anglia – Italia).

Subliniem cu claritate ca oricine se afla in spatele unui comportament atat de dezgustator nu este binevenit sa urmareasca echipa. Vom face tot ce putem pentru a-i sprijini pe jucatorii afectati, in timp ce solicitam pedepsele cele mai dure posibile pentru oricine este responsabil. Vom continua sa facem tot ce putem pentru a elimina discriminarea din fotbal, dar imploram guvernul sa actioneze rapid si sa adopte legislatia corespunzatoare, astfel incat acest abuz sa aiba consecinte reale.

Companiile de social media trebuie sa intensifice, sa-si asume raspunderea si sa actioneze pentru a interzice agresorii de pe platformele lor, sa adune dovezi care pot duce la urmarire penala si sa sprijine eliberarea platformelor lor de acest tip de abuz abject”, a precizat FA, intr-un comunicat, potrivit BBC.

Decizia luată de UEFA după scandările rasiste ale fanilor de la Budapesta

Din nefericire EURO 2020 a avut parte de câțiva spectatori care au pătat imaginea campionatului, dar și imaginea țării lor. Este vorba despre fanii Ungariei care au scandat insultele homofobe din tribune, la mai multe meciuri. Pentru aceste evenimente UEFA a pedepsit Ungaria, iar Federația are de plătit o amendă de 100.000 de euro.

În meciul Ungaria-Franța, de pe 19 iunie, scor 1-1, fanii maghiari au manifestat un comportament discriminatoriu. Pe lângă scandările rasiste, fanii Ungariei au scos sunete de maimuță. Ținta acestor lucruri a fost Mbappe, jucătorul de la PSG. Însă nici Karim Benzema nu a scăpat.
Și la meciul Ungariam-Portugalia, acolo unde tribunele au fost pline (55.000 de spectatori), maghiarii nu s-au putut stăpâni. De această dată, Cristiano

Ronaldo a fost victima lor. Starul portughez nu s-a putut bucura de singurul stadion în care s-a permis ocuparea locurile până la 100% pentru că o parte dintre cei prezenți i-au adus insulte homofobe.

Ungurii continuă conflictul cu UEFA, după ce au fost amendaţi

Reacțiile din tabăra maghiarilor la sancțiunile impuse de UEFA au apărut imediat. Cea mai virulentă replică a avut-o chiar ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto. Politicianul a postat pe Facebook un mesaj foarte dur în care a caracterizat forul UEFA drept „laș și jalnic” și l-a asemănat cu un organism comunist.

Comitetul care ia o astfel de decizie este un organism jalnic și laș! Ar trebui să le fie rușine de ei înșiși! Au procedat la fel ca în comunism: nu e nevoie de dovezi, ci doar de rapoarte unanime!”, a comentat oficialul maghiar decizia dată de UEFA.

Urmăriți Playsport.ro și pe