Statistica care îl surprinde și pe Kylian Mbappe. Starul francez a fost surclasat la acest capitol

Radu Bordei 13.12.2022, 12:46
Statistica care îl surprinde și pe Kylian Mbappe. Starul francez a fost surclasat la acest capitol

La 23 de ani, Kylian Mbappe se află la două meciuri de o performanță incredibilă. Atacantul naționalei Franței poate câștiga al doilea titlu de campion mondial consecutiv, lucru reușit doar de Brazilia lui Pele. Vedeta celor de la PSG este golgheterul la zi al competiției, cu 5 reușite. Dar capitolul la care este depășit este exact cel care l-a consacrat: viteza.

Kylian Mbappe nu mai este cel mai rapid jucător de la Mondial. Francezul nu a prins nici podiumul

Atacantul francez a explodat în fotbalul mare tocmai datorită vitezei superioare și a tehnicii incredibile. Mbappe își depășea adversarii cu ușurință, inclusiv cu mingea la portar. Iar explozia sa, viteza cu care reacționează și modul în care lasă fundașii adverși în spate reprezintă calități care l-au transformat într-un superstar la doar 23 de ani.

Și la acest Mondial, Mbappe a fost decisiv în multe momente. Cu Danemarca sau Polonia, golurile sale au fost importante. În plus raidurile sale au băgat spaima în apărătorii adverși. Doar Kyle Walker a reușit să îl domine, dar chiar și așa Franța a mers în semifinale, iar Anglia acasă. Cu toate acestea, când vine vorba de viteză, cel puțin la acest Mondial, Mbappe este de abia pe locul opt.

Cel mai rapid jucător din Qatar este Kamaldeen Sulemana (20 de ani), din naționala Ghanei, care a alergat 9,91 m/s. Este urmat de Nico Williams, jucătorul de 20 de ani din naționala Spaniei. Germanul David Raum întregește podiumul.

Și rivalul de miercuri seară, prietenul de la PSG, Hakimi, a alergat 9.80, în timp ce Mbappe nu a depășit 9.77. Francezul nu va fi supărat pe acest clasament, este primul în topul golgheterilor. Iar cu Maroc va căuta să fie factorul decisiv care să îngenucheze o defensivă care a primit un singur gol, în tot turneul, un autogol în fapt.

Real Madrid îl înlocuiește pe Kylian Mbappe cu Jude Bellingham

Jude Bellingham (19 ani) este noua țintă a lui Real Madrid, care ar fi renunțat la „visul” Kylian Mbappe. Spaniolii concurează cu Liverpool și Manchester City pentru semnătura „copilului minune” din naționala Angliei.

Se pare că Florentino Perez nu va suferi mult după Mbappe, chiar dacă fanii „galacticilor” l-ar vrea pe Bernabeu. Conform AS, șeful madrilenilor ar exclude revenirea în negocieri, iar noua țintă ar fi Jude Bellingham.

Starul în devenire al englezilor a făcut o impresia deosebită la Cupa Mondială din Qatar, unde a reușit o pasă decisivă și un gol în patru meciuri jucate pentru naționala lui Gareth Southgate. Anglia este calificată în sferturi, unde va da peste Franța, astfel că un duel H2H între Bellingham și Mbappe este foarte ofertant pentru microbiști.

Jude Bellingham a ajuns la Borussia Dortmund de la Birmingham în 2020, în schimbul a 25 de milioane de euro. Cotat la 100 de milioane de euro, englezul are contract cu nemții până în 2025.

Real Madrid și-ar fi manifestat interesul pentru transferul lui Jude Bellingham, dar prețul cerut de Borussia Dortmund, 150 de milioane de euro, nu ar fi pe placul lui Florentino Perez. Mai mult, spaniolii trebuie să facă față și concurenței. Mundo Deportivo scrie că Liverpool și Manchester City l-ar fi trecut pe lista de interes.

În plus, Bellingham i-a stârnit curiozitatea lui Nasser Al-Khelaifi. Președintele lui Paris Saint-Germain s-a declarat încântat de evoluția mijlocașului în Qatar.

Urmăriți Playsport.ro și pe