Steaua începe campania de transferuri! Negociază cu un fotbalist japonez, care cunoaște bine fotbalul românesc

Gabriel-Alexandru Ioniță / 13.06.2021, 21:38
Steaua începe campania de transferuri! Negociază cu un fotbalist japonez, care cunoaște bine fotbalul românesc

Steaua începe campania de transferuri. Echipa antrenată de Daniel Oprița a promovat în Liga a 2-a după ce a învins la baraj pe CS Afumați. Roș-albaștrii nu știu încă dacă vor avea drept de promovare în Liga 1 din primul sezon. Ei trebuie să facă într-un timp foarte scurt modificări în statutul clubului. Mai exact, conducerea echipei din Ghencea trebuie să schimbe statutul, din club de drept public într-unul de drept privat.

Chiar și în aceste condiții de incertitudine, Steaua încearcă să își formeze o echipă competitivă pentru a se bate la primele locuri cu alte echipe de tradiție din fotbalul românescu, ca de exemplu Petrolul Ploiești, Universitatea Cluj, ASU Poli Timișoara sau Astra Giurgiu.

Este foarte important pentru „militari” să obțină rezultate bune în următorul sezon, mai ales în contextul în care vor juca meciurile de pe teren propriu pe noul stadion din Ghencea. Arena a fost deja inaugurată cu ocazia antrenamentelor pe care naționala Macedoniei de Nord le-a făcut acolo pentru meciurile de la EURO 2020.

Steaua începe campania de transferuri! Negociază cu un fotbalist japonez, care cunoaște bine fotbalul românesc

Astfel că oficialii clubului au început operațiunea de întărire a lotului. Steliștii au pus ochii pe un fotbalist extrem de apreciat în Liga a 2-a. Potrivit Antena Sport, ei doresc să îl transfere pe mijlocașul celor de la Metaloglobus, Sota Mino. Fotbalistul japonez în vârstă de 26 de ani a jucat sezonul trecut 24 de meciuri pentru echipa bucureșteană și a avut evoluții foarte apreciate.

Sota Mino joacă din 2018 la Metaloglobus
Sota Mino joacă din 2018 la Metaloglobus

Antrenorul său de la Metaloglobus, Gabriel Manu, l-a caracterizat ca fiind un jucător extrem de disciplinat și de dispus la efort. De asemenea, Mino are calitatea de a respecta în detaliu indicațiile antrenorului. Conform lui Manu, niponul are calitatea necesară pentru a evolua chiar și în Liga 1.

Mino Sota. Dacă vă uitaţi şi pe InStat, are nişte cifre incredible. Este un jucător pe care l-aş numi ‘Kamikaze’. Când îi dai o sarcină de joc, el nu se lasă până nu o respectă, indiferent de situaţie. Nu-l interesează! Joacă mai mult de 100% fiecare meci şi cred că el va merge cu siguranţă în Liga 1 pentru că are calitate şi valoare”, a spus Gabriel Manu la începutul lunii aprilie potrivit looksport.ro.

Daniel Oprița nu știe dacă va continua la Steaua

Până la a transfera noi jucători, Steaua trebuie să rezolve problema antrenorului pentru sezonul viitor. Daniel Oprița a declarat chiar după finalul meciului de la Afumați care a asigurat promovarea că nu este mulțumit de oferta pe care a primit-o din partea clubului.

Eu nu ştiu ce va fi mai departe. Dorinţa mea e normală, să mi se propună un contract profesionist. Nu ştiu, mi se termină contractul, nu ştiu ce va fi mai departe, am îndeplinit ce mi s-a cerut. Dorinţa mea, e normal, dar să mi se propună un contract profesionist şi lucrurile astea, dacă nu, nicio problemă, sunt bucuros că mi-am îndeplinit obiectivul, mai departe nu contează. Nu vreau să vorbesc prea mult, dar a fost ceva, o propunere despre care mă fac că n-am văzut-o, că n-am auzit-o”, a spus Oprița la acel moment.