„Steaua o să se desființeze! Peluza Sud se întoarce la noi.” Becali provoacă un seism național cu ultimele declarații

Ștefănescu Dragoș / 29.07.2022, 20:03
„Steaua o să se desființeze! Peluza Sud se întoarce la noi.” Becali provoacă un seism național cu ultimele declarații

Războiul dintre Gigi Becali și CSA Steaua este departe de final. Finanțatorul FCSB nu ratează nicio ocazie pentru a trimite săgeți către formația din Ghencea. După succesul cu Saburtalo, Becali a oferit câteva declarații uluitoare. Acesta susține că CSA Steaua urmează să se desființeze iar Peluza Sud va reveni alături de FCSB.

Gigi Becali, declarații explozive despre CSA Steaua. ”O să se desființeze!”

FCSB a reușit să o învigă pe Saburtalo, scor 4-2, în manșa secundă a turului doi preliminar Conference League. În urma acestui succes, formația roș-albastră s-a calificat în turul următor, unde va înfrunta formația Dunajska Streda.

Impulsionat de succesul echipei sale, Gigi Becali nu a ratat ocazia de a trimite câteva săgeți către rivalii de la CSA Steaua. Războiul dintre latifundiarul din Pipera și clubul armatei este departe de a se fi încheiat. Becali susține că CSA Steaua se va desființa iar cei din Peluza Sud se vor întoarce alături de echipa sa.

Acolo sunt două lucruri: ori societate comercială pe acțiuni, ori asociație sportivă. Pe una n-au cum s-o facă, că trebuie să dea jucătorii prin Hotărâre de Guvern. Ei nu au soluții, nu au cum. E imposibil de făcut! Ei nu pot face cum a făcut FC Argeș.

Ei fac parte din patrimoniul Armatei și nu poate nimic să plece fără Hotărâre de Guvern. Nimic nu poate pleca, nimic! Și dacă o dă la o societate comercială și îi dă și locul în Divizia B, trebuie să facă licitație. La asociație nonprofit poți să le dai, dar tot prin Hotărâre de Guvern. Dar trebuie să ai motivul, care e oportunitatea.

Cea mai grea problemă pe care nu o vor putea scoate la capăt niciodată este că marca Steaua e în patrimoniul MApN. Marca poate fi dată doar prin Hotărâre de Guvern și licitație. Cred că în 3-4-5 ani nu vor mai putea avea nici numele de Steaua, îl voi anula eu în instanță pentru că am dreptate. Va fi o echipă în Divizia B care se va numi Gheorghe Vasile.

Și cei din Peluza Sud, care sunt tot ai noștri, se vor întoarce. Când vin palmaresul, marca și sigla, ei se vor întoarce, dar să vedem dacă îi mai primesc ăștia. Ce știu sigur e că echipa aia o să se desființeze. Stai să vedem cum ies din balamucul ăsta, s-au cheltuit vreo 6-7 milioane de euro. Să vedem pe ce și de ce”, a spus Gigi Becali, pentru Sport.ro.

Vești proaste pentru fanii CSA Steaua. ”În momentul acesta nu putem promova”

Ultimele vești care au venit pentru fanii CSA Steaua nu sunt deloc bune, iar pentru formația din Ghencea se pare că urmează un nou sezon dezastru.

În stagiunea precedentă, „militarii” au reușit performanța de a termina în primele patru echipe din play-off-ul Ligii a 2-a. Potrivit poziției din clasament, echipa ar fi trebuit să dispute barajul pentru promovarea în primul eșalon. Acest lucru nu a fost posibil, din cauza formei de organizare a clubului și locul de baraj a fost preluat de Concordia Chiajna, formația care a terminat pe locul 5 în clasament.

Deși s-au făcut promisiuni că în sezonul 2022 – 2023 lucrurile vor sta altfel și acțiunile clubului vor fi preluate de către o Societate Comercială Sportivă pe Acțiuni. În realitate nu s-a întâmplat nimic. Noul sezon din Liga a 2-a va debuta pe 6 august. Daniel Oprița pare deja resemnat cu privire la șansele echipei sale de a promova în Superliga.

În momentul acesta nu putem promova. M-am interesat și eu, dar deocamdată nu. Trăim cu speranța. Au fost jucatori pe care nu i-am adus ușor, au venit crezând că vom avea drept de promovare. Au niște bonusuri în cazul promovării, dar acum nu le pot lua chiar dacă acestea sunt în contract.

Bonusurile vin din drepturile tv pe care nu le vom lua dacă nu vom promova, chiar dacă ne clasăm pe primele locuri sau la baraj”, a declarat Daniel Oprița, la Digi Sport.