Stelistul David Popovici, cu adevărat un înotător fantastic! A doborât recordul mondial în proba sa favorită la Campionatele Europene de juniori

Giosanu Catinca 07.07.2021, 08:37
Stelistul David Popovici, cu adevărat un înotător fantastic! A doborât recordul mondial în proba sa favorită la Campionatele Europene de juniori

David Popovici s-a dovedit a fi cu adevărat un înotător fantastic. A doborât recordul mondial în proba sa favorită la Campionatele Europene de juniori. Astfel, a devenit unul dintre cei mai tineri membri ai delegației României la Jocurile Olimpice.

Stelistul David Popovici, un înotător fantastic!

România a cucerit medaliile de argint în proba masculină de ştafetă 4×100 m liber, marţi, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma, prin David Popovici, Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu, cu timpul de 3 minute 19 secunde și 93 de sutimi, transmite Agerpres.

Ștafeta de 4×100 metri liber a României a adus delegației „tricolore” prima medalie la Europenele de juniori. Una de argint, dar cu multe conotații.

David Popovici, sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a evoluat în primul schimb și a stabilit un nou record mondial de juniori la 100 m liber, cu timpul de 47 de secunde și 56 de sutimi. Aproximativ 20 de sutimi de secundă au despărțit România de medalia de aur la înot la Campionatele Europene de juniori. Medalia a fost obținută de Rusia, cu timpul de 3 min 19 sec 66 de sutimi.

A doborât recordul mondial în proba sa favorită la Campionatele Europene de juniori

Popovici și-a surclasat adversarii în bazin și a pus România la două secunde și jumătate în fața Rusiei și Poloniei.

David e ambițios, perseverent, muncitor, o persoană foarte serioasă pentru vârsta sa. Are toate calitățile necesare pentru a performa atât în sport, cât și în viață.”, a spus Dragoș Luscan, preparatorul fizic al unuia dintre cei mai tineri componenți ai delegației României pentru Tokyo.

Și cel care îl pregătește pe Popovici a făcut câteva declarații despre faimosul înotător.

Este un sportiv ascultător și înțelege ceea ce face și cum face. Este foarte motivat și știe bine care sunt pașii de urmat.”, a afirmat antrenorul Adrian Rădulescu.

David Popovici doborâse deja recordul Campionatului European de juniori în prima parte a concursului de ștafetă 4×100, cu timpul de 48 de secunde și 32 de sutimi, dar în finală a depășit și recordul mondial de juniori la 100 liber. Și-a doborât astfel cel mai bun timp al vieții sale pe care îl reușise înainte de acest concurs, cel de 48 de secunde și 8 sutimi de la recentele Campionate Europene de la Budapesta.

Urmăriți Playsport.ro și pe