Suferința lui Stere Halep ținută la secret ani întregi: „Părinții lui nu l-au lăsat să facă asta niciodată”

Dragos Stefanescu 19.01.2023, 10:05
Suferința lui Stere Halep ținută la secret ani întregi: „Părinții lui nu l-au lăsat să facă asta niciodată”

Simona Halep este una dintre cele mai mari sportive ale României. Un rol extrem de important în cariera campioanei noastre l-a avut chiar tatăl său, Stere Halep. Simona a dezvăluit în urmă cu câțiva ani că acesta a jucat fotbal în tinerețe, însă părinții nu l-au lăsat să continue la nivel profesionist.

Stere Halep a jucat fotbal în tinerețe însă părinții nu l-au lăsat să continue

Simona Halep este cea mai mare jucătoare de tenis pe care a dat-o România în întreaga sa istorie. Peformanțele constănțencei au propulsat-o pe cel mai înalte culmi ale sportului alb.

Cariera de succes a Simonei a fost însă construită cu multă migală, muncă și sacrificii. Ea a fost permanent susținută de părinții săi, Stere și Tania Halep. Aceștia au renunțat la un moment dat la toate bunurile lor materiale pentru a o susține pe Simona. Stere a fost însă ”cheia” în dezvoltarea sportivă a marii noastre campioane. Acesta a practicat fotbalul în copilărie, însă părinții săi i-au interzis ulterior să practice acest sport la nivel profesionist. Știind ce înseamnă să ai o mare pasiune și să nu găsești sprijin la familia ta, Stere a făcut totul pentru a-i fi alături Simonei. Aceasta a dezvăluit în urmă cu câțiva ani cât a suferit tatăl ei că nu a fost lăsat să practice fotbalul, marea lui pasiune.

Iubea fotbalul si a jucat putin, dar parintii lui nu l-au lasat sa joace la nivel profesionist.

Fratele meu juca tenis, asa am inceput la Constanta. Orasul are plaje, este un oras dragut, dar in timpul iernii nu este prea multa actiune, este cam frig si fara vizitatori. La 16 ani s-a decis sa ma mut la Bucuresti pentru tenisul meu unde erau mai multi antrenori si parteneri mai buni cu care sa ma antrenez”, a povestit Simona Halep.

Sacrificiul făcut de Simona Halep în adolescență, pentru a juca tenis

Sacrificiile nu au fost făcute doar de părinții Simonei. Ea a fost cea care și-a pus copilăria pe plan secund, școala la fel, dar și alte pasiuni pe care le-ar fi putut avea la acea vârstă fragedă.

De asemenea, la doar 17 ani, Simona s-a văzut nevoită să sufere prima ei intervenție chirurgicală. Una estetică, însă care a contribuit și la dezvoltarea ei sportivă. În 2009, cu semnătura părinților, Halep a mers în Germania și și-a micșorat sânii.

Mi s-a blocat spatele și nu știam ce să fac! Am fost la doctorul Irimia, din Germania, cel care mă tratează și acum. El mi-a zis că problema e din față, nu de la spate. M-a sfătuit să-mi micșorez sânii.

Eu am vrut să o fac pe loc, dar m-am temut și am amânat intervenția șase-șapte luni. Am avut nevoie și de semnăturile părinților. M-am temut, din cauză că era prima operație pe care o sufeream! Mi-era frică și de anestezia totală. Dar a ieșit bine”, și-a amintit Simona Halep, într-un interviu acordat în urmă cu mai mulți ani.

Urmăriți Playsport.ro și pe