Suma câștigată de Simona Halep până acum la Transylvania Open. La cât se ridică averea făcută din tenis

Bădulescu Silvian 31.10.2021, 08:09
Suma câștigată de Simona Halep până acum la Transylvania Open. La cât se ridică averea făcută din tenis

Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Transylvania Open. Românca o va întâlni pe Anett Kontaveit în finala programată duminică, la 17.30.

Câți bani a câștigat Simona Halep la Cluj

Fostul număr 1 mondial, Simona Halep a defilat în partida din semifinale. Aceasta a învins-o pe Marta Kostuk (19 ani, locul 55 WTA) în două seturi (6-0, 6-1). Ea va disputa duminică finala cu numărul 40 din circuitul profesionist. Și-a asigurat un cec de 16.398 de dolari pentru accederea în finala competiției organizate în România. Kostyuk, adversara din semifinale, va încasa un cec în valoare de 10.100 de dolari pentru această fază a competiției.

Turneul organizat în Cluj-Napoca are un total de 235.238 de dolari, ca premii pentru participanți. În finală, pe Simona o așteaptă Anett Kontaveit, jucătoare din Estonia în vârstă de 25 de ani, clasată pe locul 14 WTA.

Jucătoarea din Estonia a dispus de Rebecca Peterson (26 de ani, locul 99 WTA) în penultimul act și s-a impus destul de lejer (6-3, 6-2). În cazul în care românca se va impune pe „teren propriu” duminică, ea va fi recompensată cu un cec în valoare de 29.200 de dolari și 280 de puncte WTA.

La Transylvania Open am fi putut fi martori la o semifinală între Simona Halep și Emma Răducanu, noua perlă britanică cu origini în România. Totuși, acest lucru nu s-a întâmplat, după ce tânăra jucătoare a pierdut în sferturi. Deținătoarea US Open 2021 a fost depășită de Marta Kostyuk, după două seturi (6-2, 6-1) și a ratat întâlnirea cu Simona.

Mize diferite pentru cele două finaliste de la Transylvania Open

Atât Simona, cât și Anett au fiecare câte o motivație diferită în finala turneului organizat în România. Bineînțeles, ambele doresc câștigarea trofeului pus în joc. Totuși, există borne diferite pentru ambele jucătoare, precum și o motivație suplimentară.

Simona Halep, fostă număr 1 mondial, poziție pe care a ocupat-o pentru 64 de săptămâni, va juca finala cu numărul 40 din carieră. Bilanțul este pozitiv pentru româncă. Aceasta a câștigat 22 de turnee și a terminat pe locul secund în alte 17 ocazii. Are în palmares titlurile de la Roland Garros din 2018 și Wimbledon 2019. Astfel, ea poate câștiga titlul cu numărul 23, de altfel primul din 2021, în cazul victoriei.

Pe de altă parte, Anett Kontaveit are o altă motivație. Jucătoarea din Estonia care a trecut de Aleksandra Krunic (6-3, 7-5), Alison van Uytvanck (6-3, 6-4), Anhelina Kalinina (6-3, 6-1), Rebecca Peterson (6-3, 6-2) urmărește calificarea la Turneul Campioanelor. Dacă o va învinge pe Simona Halep, Kontaveit își va asigura astfel calificarea după finala de la Cluj-Napoca. Turneul Campioanelor va avea loc în Guadalajara, Mexic.

Urmăriți Playsport.ro și pe