Suma exorbitantă oferită de PSG lui Pochettino! Nimeni nu a mai câștigat atâția bani în istorie

Radu Bordei 15.01.2021, 22:07
Suma exorbitantă oferită de PSG lui Pochettino! Nimeni nu a mai câștigat atâția bani în istorie

Suma exorbitantă oferită de PSG lui Pochettino! Nu degeaba a fost fericit argentinianul că a semnat cu PSG. Nu doar că s-a întors la echipa la care a jucat, dar acum antrenează unii din cei mai buni fotbaliști din lume. Și este și plătit regește pentru asta. 

Șeicii care dețin clubul parizian nu s-au uitat la bani, atunci când l-au ofertat pe Pochettino. Argentinianul era unul din cei mai la modă antrenori din Eruopa și venea și liber de contract. Parizienii n-au mai avut răbdare și au venit cu cel mai important contract din istoria clubului pentru omul care trebuie să aducă Liga Campionilor în Franța.

Suma exorbitantă oferită de PSG lui Pochettino! Este cel mai bine plătit antrenor din istoria clubului

520.000 de ero lunar este salariul net încasat de Pochettino, ceea ce îl face să fie aproape la fel de bine plătit ca vedetele din lot. Pochettino a semnat până anul viitor, cu posibilitate de prelungire. În fiecare sezon, însă, remunerația tehnicianului va crește, informează L’Equipe. În stagiunea următoare, Poch va încasa 625.000 de euro lunar (aproximativ 7,5 milioane de euro anual), iar dacă va continua, atunci în ultimul sezon va ajunge la 8 milioane de euro pe an.

Pochettino se bate în salarii cu marile vedete ale parizienilor, plătiți regește de șefii din Qatar. Cel mai bine plătit este, normal, Neymar, cu peste 3 milioane de euro brut, pe lună. La o distanță importantă este celălalt star, Kylian Mbappe, cu 1.910.000 milioane brut pe lună. Brazilianul Marquinhos încheie topul, cu 1.200.000 de euro lunar.

Verrati, Angel di Maria și Keylor Navas câștigă și ei peste 1 milion de euro lunar.

Totul pentru Liga Campionilor

Antrenorul deja a început să facă un impact pe Parc des Princes: a antrenat doar 3 meciuri și a adus deja un trofeu la Paris. PSG a câștigat Supercupa Franței, chiar în fața rivalei de moarte, Olympique Marseille. Neymar și compania s-au impus cu 2 la 1 și au cucerit un nou trofeu.

Totuși, antrenorul va i judecat după un singur criteriu: câștigarea Ligii Campionilor. Predecesorul său, Thomas Tuchel, a jucat finala în august, dar tot a fost sacrificat. Un nou titlu îi va mulțumi pe fani, iar mai mult ca sigur, Poch nu va ju judecat aspru în acest sezon. Dar până vara viitoare, Pochettino trebuie să aducă trofeul cel mare la Paris. De aceea, șefii clubului sunt dispuși să facă eforturi mari la vară, ca să întărească lotul. Dar Poch va trebui să fie cel care va pune totul la punct

Urmăriți Playsport.ro și pe