Sumă fabuloasă câștigată de PSG de pe urma lui Lionel Messi. Ziariștii francezi au făcut toate socotelile

Gabriel-Alexandru Ioniță 15.09.2021, 18:46
Sumă fabuloasă câștigată de PSG de pe urma lui Lionel Messi. Ziariștii francezi au făcut toate socotelile

PSG a dat probabil cea mai mare lovitură din istoria fotbalului când l-a transferat pe Lionel Messi. Nu numai că parizienii l-au adus pe starul argentinian din postura de jucător liber de contract, dar acesta a generat instant câștiguri uriașe pentru gruparea de pe Parc des Princes.

PSG a dat lovitura din toate punctele de vedere prin transferul lui Leo Messi

Jurnaliștii de la L’Equipe au făcut o analiză a impactului financiar pe care l-a avut și îl are în continuare transferul lui Messi la PSG. Ei au ajuns la concluzia că argentinianul este deja o „mașină de făcut bani” pentru vicecampioana Franței.

Venirea lui Lionel Messi la Paris a generat o emulație mai mare printre fani decât momentul când Neymar a fost transferat de parizieni în 2017. Astfel, în această vară, clubul din capitala Franței a vândut cu aproape 50% mai multe tricouri decât în urmă cu 4 ani.

De asemenea, vânzările de tricouri din această perioadă au crescut cu circa 30-40% decât în ultimele sezoane. Oficialii lui PSG chiar au fost puși în dificultate de cererea extrem de mare.

Conform sursei citate, ei au fost nevoiți să scoată la vânzare replici mult mai ieftine ale tricoului oficial de joc. Acestea se vând preponderent în America și Asia la un preț de 45 de euro bucata.

Dar nu este vorba doar despre vânzarea de tricouri. După venirea lui Messi, foarte multe firme importante la nivel mondial își doresc să își asocieze imaginea cu Paris Saint-Germain. Și sunt dispuse să plătească sume enorme pentru acest lucru.

Transferul lui Messi a generat și alte venituri pentru clubul din capitala Franței

O platformă care se ocupă cu tranzacționarea de criptomonede va plăti undeva între 25 și 30 de milioane de euro pe sezon pentru a obține un spațiu publicitar la clubul parizian. Din acest motiv, o parte din salariul lui Lionel Messi va fi plătit în astfel de monede virtuale.

Și asta nu este tot. Venirea lui Messi la Paris a generat și o adevărată nebunie pe rețelele de socializare. PSG a primit milioane de aprecieri de la fani pe toate platformele de acest gen într-un timp foarte scurt. Iar acest lucru aduce în mod evident alte sume consistente în conturile clubului francez.

Lionel Messi este anunțat titular în meciul pe care PSG îl joacă miercuri seară în deplasare la Brugge în prima etapă a grupelor UEFA Champions League. Mai mult, potrivit presei franceze, sunt șanse destul de mari ca Mauricio Pochettino să îi trimită în teren din primul minut pe cei 3 „fantastici”. Este vorba despre Messi, Neymar și Mbappe.