Suma majoră care ar intra în contul CFR Cluj în cazul unei victorii în Turcia. Ardelenii ar putea da și o lovitură financiară

Olteanu Ștefan 27.10.2022, 17:25
Suma majoră care ar intra în contul CFR Cluj în cazul unei victorii în Turcia. Ardelenii ar putea da și o lovitură financiară

În cazul unei victorii în Turcia, pe terenul lui Sivasspor, CFR Cluj s-ar putea alege cu o sumă majoră în conturi. Nu mai puțin de 1.75 de milioane de euro ar putea încasa campioana României. Partida Sivasspor – CFR Cluj este programată joi, de la ora 22:00 și va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe Playsport.ro.

Miza duelului Sivasspor – CFR Cluj e uriașă! În cazul unei victorii în Turcia, campioana României ar putea pune mâna pe o sumă majoră

Partida Sivasspor – CFR Cluj se joacă joi seară, de la ora 22:00, pe arena Yeni 4 Eylul din Sivas, iar în cazul unei victorii în Turcia, cammpioana României ar da o dublă lovitură.

În primul rând, luarea celor trei puncte din această confruntare i-ar asigura lui CFR Cluj prezența în primăvara europeană, deoarece ar fi sigură matematic de poziția a doua din grupă.

În al doilea rând, dacă CFR Cluj obține un rezultat mai bun decât cel pe care Sivasspor l-a înregistrat în Gruia, respectiv 1-0, atunci campioana României și-ar asigura matematic prima poziție în grupă. Iar acest lucru ar veni la pachet cu mai multe beneficii!

Poziția a 2-a din grupele Conference League le asigură echipelor calificarea în șaisprezecimile competiției, în timp ce primul loc duce direct în optimile de finală!

Pe lângă faptul că ar sări peste un duel eliminatoriu, CFR Cluj s-ar alege și cu două puncte bonus la coeficient, dar și cu o sumă consistentă de bani în plus.

Astfel, dacă CFR Cluj se va impune pe terenul lui Sivasspor la două goluri diferență sau mai multe, în conturile clubului din Gruia va intra suma de 1.75 de milioane de euro!

Aceasta se adaugă la cele 7.84 milioane de euro pe care CFR-ul și le-a asigurat deja din precedentele meciuri.

Premiile din Conference League

 • calificare în grupe: 2,94 milioane de euro
 • victorie în grupe: 0,5 milioane
 • egalul în grupe: 0,166 milioane
 • primul loc în grupă: 0,65 milioane
 • locul 2 în grupă: 0,3 milioane
 • calificare din grupe: 0,3 milioane
 • calificare în „optimi”: 0,6 milioane
 • calificare în „sferturi”: 1 milion
 • calificare în semifinale: 2 milioane
 • calificare în finală: 3 milioane
 • campioana: 2 milioane

La aceste sume se vor adăuga cele din market pool.

Patronul Neluțu Varga a mers în Turcia pentru a vedea meciul din tribune

Miza extrem de mare a partidei l-a determinat pe patronul Neluțu Varga să se deplaseze cu toată echipa în Turcia pentru a le oferi un plus de moral jucătorilor lui Dan Petrescu.

Înaintea partidei de joi seară, care va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe Playsport.ro, de la ora 22:00, Neluțu Varga a declarat:

„Ne dorim foarte mult o victorie sau măcar un egal. Cred că va fi un rezultat pozitiv, am încredere în echipă și în Dan, în mod special. Datorită muncii lor, cred că vom ajunge acolo unde ne dorim.

Cred că a avut un impact foarte important și faptul că m-au văzut lângă ei. Dorința noastră e să fim cât se poate de corecți față de ei. Cred că și banii contează, până la urmă pentru asta joacă.

Anul ăsta ne-am dorit foarte mult să ajungem în Champions League sau măcar în Europa League. Cu siguranță, dacă vor trece de grupe, vor avea o primă. Și dacă vor face mâine o surpriză plăcută, o să le mai facem o bucurie.

Dan Petrescu 100% rămâne la Cluj, îl susținem până la capăt. Cred că vor face un lucru bun anul ăsta”, a declarat Neluțu Varga, pentru PRO TV.

Scuze publice ale lui Dan Petrescu după ce a înjurat un ziarist: „Mi-am ieșit din fire. Eram tensionat”.

Urmăriți Playsport.ro și pe