Suma uriașă câștigată de Sorana Cîrstea în 2023. La câți bani poate ajunge dacă se califică în sferturi la US Open

Ioan Valentin Oprea 02.09.2023, 16:59
Suma uriașă câștigată de Sorana Cîrstea în 2023. La câți bani poate ajunge dacă se califică în sferturi la US Open

Calificată, în premieră, în optimile de finală de la US Open, Sorana Cîrstea şi-a asigurat deja un cec în valoare de 284.000 de dolari.

Anul 2023 a fost un succes pentru tenismena din Bucureşti din punct de vedere financiar. După parcursul bun din această primă săptămână de la Flushing Meadows, Cîrstea a ajuns, în 2023, la un câştig total ce depăşeşte un milion de dolari. 1.195.955 de dolari este suma cu care şi-a rotunjit conturile jucătoarea română în acest an.

Sabalenka, cele mai mari câştiguri în 2023

Înainte de Grand Slam-ul de la New York, Cîrstea ocupa poziţia a 27-a în topul câştigurilor din circuitul WTA pe 2023. În fruntea clasamentului era bielorusa Aryna Sabalenka, cu 5,8 milioane de dolari, iar în urma acesteia venea poloneza Iga Swiatek, cu 5,1 milioane de dolari. Locul trei în acest top îl deţinea chiar fosta adversară a Soranei Cîrstea, kazaha Elena Rybakina, cu 4,4 milioane de dolari.

O victorie în optimi, în faţa elveţiencei Belinda Bencic, i-ar mări zestrea Soranei Cîrstea cu încă 171.000 de dolari. Jucătoarea în vârstă de 30 de ani a adunat deja, de-a lungul întregii sale cariere, aproximativ opt milioane şi jumătate de dolari.

Halep, românca cu cea mai mare avere din tenis

O singură tenismenă din România stă mai bine la acest capitol decât Cîrstea. Simona Halep, cea care a fost, pânu nu demult, racheta numărul unu a României, a strâns în total peste 40 de milioane de dolari.

În clasamentul general al câştigurilor obţinute din tenis, constănţeanca e în TOP 3 mondial. Doar surorile Serena şi Venus Williams o bat pe Halep în acest clasament al banilor câştigaţi din tenis.

Serena, retrasă anul trecut din circuitul WTA, are peste 90 de milioane de dolari, iar sora sa mai mare, Venus, care a fost prezentă pe tabloul principal de la US Open şi la această ediţie, a acumulat aproape 50 de milioane de dolari.

Sorana Cîrstea, cu cele aproxirmativ 8,5 milioane de euro câştigate în turneele WTA, ocupă, pentru moment, poziţia 81 în topul averilor strânse din tenis.

Urmăriți Playsport.ro și pe