Sumele de bani care vor intra în conturile arbitrilor români de la VAR. Cât a ajuns să fie baremul pentru un meci de Liga 1

Robert Zanfir 05.07.2022, 22:57
Sumele de bani care vor intra în conturile arbitrilor români de la VAR. Cât a ajuns să fie baremul pentru un meci de Liga 1

Sezonul 2022-2023 al Superligii va fi primul în care va fi folosit sistemul de video-arbitraj (VAR). Unii dintre cei care vor beneficia de schimbarea din fotbalul românesc vor fi arbitrii, care vor avea baremuri mărite.

Mai sunt două săptămâni până când fotbalul românesc va pleca la un nou drum. Superliga, așa cum a fost rebranduit primul eșalon, va începe pe 15 iulie. Programul se anunță unul extrem de atractiv, iar Rapid va avea un start de foc: CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova sunt primele adversare ale echipei lui Adi Mutu.

Sumele de bani care vor intra în conturile arbitrilor români de la VAR

Noul sezon va fi deschis de Supercupa României, programată sâmbătă, 9 iulie, de la 20:30. CFR Cluj și Sepsi vor beneficia pentru prima dată de sistemul VAR.

Totuși, pentru liniștea lui Dan Petrescu și a celor care au insistat pentru alinierea fotbalului românesc la standardele occidentale, FRF va face și eforturi financiare. Arbitrii vor avea parte de măriri de barem. Conform ProSport, aceștia vor câștiga cu 20 la sută la mult, la fiecare partidă.

Astfel, un central va primi 6.000 lei, în loc de 5.000, iar un asistent va avea cu 700 de lei în plus față de baremul de până acum, de 3000 de lei. Rezerva de arbitru va avea garantată suma de 2000 de lei. Federația pregătește chiar și o noutate. Delegațiile vor avea parte de transport decontat în limita a 700 de lei.

Câte 2000, respectiv 3000 de lei vor câștiga și arbitrii din camera VAR, care va fi compusă dintr-un arbitru asistent video și trei ajutoare.

Debut de foc în Superliga. Programul complet al turului sezonului regulat

Superliga pleacă la drum cu Petrolul Ploiești și U Cluj revenite în primul eșalon al fotbalului românesc, dar fără Dinamo, retrogradată în premieră în liga 2. Vor fi, astfel, mai multe nume cu tradiție în fotbalul nostru, lucru care va spori numărul partidelor de interes.

Organizatorii spun că spectacolul va fi garantat, iar programul nu face decât să confirme. CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova, Rapid, dar și Farul, Sepsi sau Petrolul se anunță printre protagonistele viitoarei ediții de campionat:

  • Etapa 1

Petrolul Ploiești – FC Voluntari
FC Argeș – UTA Arad
Universitatea Craiova – Sepsi
FCSB – Universitatea Cluj
CFR Cluj – Rapid
Farul Constanța – FC U. Craiova
Hermannstadt – CS Mioveni
FC Botoșani – Chindia Târgoviște

  • Etapa 2:

UTA Arad – Petrolul
Sepsi – FC Argeş
Universitatea Cluj – Universitatea Craiova
FC Rapid – FCSB
U Craiova 1948 – CFR Cluj
CS Mioveni – Farul Constanţa
Chindia Târgovişte – Hermannstadt
FC Voluntari – FC Botoşani

  • Etapa 3:

Petrolul – Sepsi
FC Argeş – Universitatea Cluj
Universitatea Craiova – FC Rapid
FCSB – U Craiova 1948
CFR Cluj – CS Mioveni
Farul Constanţa – Chindia Târgovişte
Hermannstadt – FC Botoşani
FC Voluntari – UTA Arad

  • Etapa 4:

Universitatea Cluj – Petrolul
FC Rapid – FC Argeş
U Craiova 1948 – Universitatea Craiova
CS Mioveni – FCSB
Chindia Târgovişte – CFR Cluj
FC Botoşani – Farul Constanţa
Sepsi – UTA Arad
Hermannstadt – FC Voluntari

  • Etapa 5:

Petrolul – FC Rapid
FC Argeş – U Craiova 1948
Universitatea Craiova – CS Mioveni
FCSB – Chindia Târgovişte
CFR Cluj – FC Botoşani
UTA Arad – Universitatea Cluj
Farul Constanţa – Hermannstadt
FC Voluntari – Sepsi

Urmăriți Playsport.ro și pe