Șumudică a semnat cu Malatyaspor. La câteva ore după ce a negat negocierile, antrenorul a fost prezentat oficial

Ștefănescu Dragoș 08.10.2021, 11:27
Șumudică a semnat cu Malatyaspor. La câteva ore după ce a negat negocierile, antrenorul a fost prezentat oficial

După despărțirea de CFR Cluj, Marius Șumudică a evitat să preia imediat o altă echipă. Cel puțin la nivel declarativ. Așteptarea a luat sfârșit, iar Șumudică a semnat cu Malatyaspor.

Șumudică a semnat cu Malatyaspor

După despărțirea cu scandal de CFR Cluj, Marius Șumudică a evitat preluarea unei noi echipe. Tehnicianul a fost extrem de dezamăgit de experiența neplăcută de la Cluj, așa că a decis să evalueze cu atenție ofertele primite. De aceea, tehnicianul a refuzat orice ofertă venită pe numele său.

Marius Șumudică și-a exprimat cu fiecare ocazie dorința de a antrena din nou în Turcia. Conform turcilor de la Fanatik.com, în aceste zile, tehnicianul a primit o ofertă de la Malatyaspor, echipă aflată pe locul 17 în campionatul Turciei. Marius Șumudică a confirmat interesul echipei turcești, fără a da alte detalii.

Altă ofertă din România nu am mai primit. Nu mai vreau să dezvolt subiectul FCSB, echipa respectivă are antrenor. În momentul de față mai am discuții, sunt pe lista scurtă a unei echipe din Turcia, din prima ligă. Nu e Galatasaray”, a declarat Marius Șumudică.

Zvonurile lansate de jurnaliștii turci s-au confirmat, iar în această dimineață Marius Șumudică a fost prezentat în mod oficial la noua sa echipă, Malatyaspor. Totul a fost prezentat pe paginile de socializare ale clubului, unde au fost postate și imagini cu Marius Șumudică în timp ce semnează contractul.

Marius Șumudică declarase aseară că nu preia nicio echipă până la iarnă

Contactat de jurnaliștii de la Playsport în cursul zilei de joi, Marius Șumudică a dezvăluit în exclusivitate că nu a vorbit cu nimeni de la vreo echipă din Turcia. Tehnicianul a explicat că până la iarnă nu dorește să preia conducerea tehnică a niciunei echipe. Contrar declarațiilor, la doar câteva ore după ce a susținut, într-un mod vehement, că nu pleacă nicaieri, a și semnat actele la formația turcă.

Nu am vorbit cu cei de la echipă. Dacă voiam să îmi găsesc echipă, semnam până acum. Dar am decis că până la iarnă să nu preiau pe nimeni”, a spus Șumudică în exclusivitate pentru Playsport.

După ce a bătut palma, Marius Șumudică a dezvăluit că negocierile s-au desfășurat într-un mod rapid și neașteptat.

„Am întâlnit niște oameni OK. Totul s-a întâmplat foarte rapid. Azi-noapte am semnat, de astăzi începem treaba la Malatya și sper să avem aceleași rezultate pozitive pe care le-am făcut în Turcia. Mă refer aici la Kayseri si Gaziantep. Vreau ca echipa să nu aibă probleme cu zona ‘fierbinte’ a clasamentului. Sunt bucuros că m-am întors în campionatul care-mi place și unde sunt respectat”, a spus Marius Șumudică pentru Digi Sport.

Șumudică a refuzat oferta de la FC U Craiova 1948

Prima ofertă pe care a primit-o Șumudică după despărțirea de CFR Cluj, a fost cea de la FC U Craiova 1948. Conducerea din Bănie a decis demiterea lui Adrian Mutu după o serie de rezultate extrem de slabe. Echipa familiei Mititelu și-a îndreptat imediat atenția către Șumudică căruia i-a făcut o ofertă concretă. Tehnicianul a refuzat propunerea oltenilor, motivând că așteaptă oferte din străinătate.

Am primit astăzi contractul de la ei, am vorbit și cu omul ăla din penitenciar (n.r. Adrian Mititelu), dar nu voi antrena Craiova, nu sunt pregătit să mai antrenez în România. Prefer să dau curs ofertelor din străinătate”, a spus Marius Șumudică.