Șumudică așteaptă oferta lui Burleanu: ”Trebuie să fii nebun să spui ”Nu” naționalei”

Giosanu Catinca 01.04.2021, 16:43
Șumudică așteaptă oferta lui Burleanu: ”Trebuie să fii nebun să spui ”Nu” naționalei”

Marius Șumudică se așteaptă să primească o ofertă din partea lui Răzvan Burleanu. Tehnicianul român a declarat după eșecul din Armenia că el ar trebui să fie scos din cărți, însă acum pare că s-a răzgândit.

Șumudică așteaptă oferta lui Burleanu

Marius Șumudică a rămas liber de angajament după despărțirea de Rizespor. Antrenorul a analizat aseară meciul de la Erevan și s-a arătat extrem de dezamăgit de strategia selecționerului Mirel Rădoi. El a criticat faptul că selecționerul i-a introdus pe Florin Tănase și Claudiu Keșeru, în locul lui Stanciu și Maxim. Și asta, pentru că Stanciu a acoperit o mare rază de acțiune, în timp ce Mogoș a lăsat impresia că ”s-a încălțat invers”, după cum spune chiar Marius Șumudică.

Pușcaș făcuse un meci prost până atunci! A jucat execrabil, nu a avut absolut nicio reușită. În momentul respectiv (n.r. schimbările din minutul 75) rămâi cu un singur atacant, închizi. Atrag atenția de două meciuri. Azi îl scoatem pe Stanciu, care a acoperit o mare rază de acțiune. Îl retragem pe Cicâldău, care era exuberant, marcase două goluri. Trebuie să simți momentele astea. Primul gol îl luăm pe zonă centrală și nimeni nu iese tampon. Nu se poate așa ceva! (…) Mogoș, săracul, n-am văzut. Am crezut că s-a încălțat invers în prima repriză. I-a pus pe contraatac. Trebuie să spunem adevărul! Pe mine să mă scoateți din context, nu sunt antrenor de națională. Mie îmi place să fiu zi de zi în iarbă.”, a spus Șumudică la Digisport Special.

Vasile Mogoș, în Armenia - România 3-2 / Sursa Foto: Profimedia
Vasile Mogoș, în Armenia – România 3-2 / Sursa Foto: Profimedia

”Trebuie să fii nebun să spui ”Nu” naționalei”

Dacă miercuri seară ”Șumi” spunea că nu se gândește să ajungă la echipa națională de fotbal, ei bine acum pare că s-a răzgândit. În urmă cu câteva ore, tehnicianul în vârstă de 50 de ani a subliniat că echipa națională nu se refuză. Ba chiar a mărturisit că ar fi de acord să dea curs unei oferte.

E tragic ceea ce s-a întâmplat. Când ajungi să te bată Armenia şi să aibă atâtea situaţii de a marca. Când primeşti trei goluri de la Armenia, e grav! Pentru mine este o situaţie dezastruoasă. Cele trei jocuri nu ne-au arătat absolut nimic. Au fost cel puţin 10 parade extraordinare ale lui Niţă! Oricine şi-ar dori să antreneze echipa naţională. Trebuie să fii nebun să spui nu unei oferte din partea naţionalei. Dar trebuie să iei în calcul experienţa care, cât de cât, nu-mi lipseşte în momentul de faţă.”, a menționat Marius Șumudică, conform Antena Sport.

Deși a spus că își dorește să preia echipa națională de fotbal a României, Șumudică recunoaște că mai sunt și alți antrenori care ar face treabă bună la prima reprezentativă. Despre unii susține că sunt chiar mai îndreptățiți decât el să ocupe banca naționalei.

Am acumulat atâta experienţă, dar cred că sunt alţi antrenori îndreptăţiţi, care ar putea să fie înaintea mea ca selecţioneri“, a spus Şumudică.”, a conchis tehnicianul.

Din nefericire, România a acumulat doar trei puncte în primele trei meciuri ale grupei J de calificare la Campionatul Mondial 2022. Armenia ocupă primul loc, cu 9 puncte, iar Germania e pe locul secund, cu șase puncte și un meci mai puțin.

Următoarele meciuri ale României sunt programate la începutul lunii septembrie, cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord.