Șumudică s-a întors în Turcia. Anunțul din noapte al conducerii unei echipe din prima ligă

Radu Bordei 19.01.2021, 13:36
Șumudică s-a întors în Turcia. Anunțul din noapte al conducerii unei echipe din prima ligă

Șumudică s-a întors în Turcia. Mai este puțin și antrenorul se va apuca iar de treabă, chiar în campionatul din care a plecat în urmă doar cu puțin timp. Chiar dacă se părea că Șumudică va avea ușile închise în Superliga, asta după modul în care s-a despărțit de Gaziantep. Totuși, un președinte de club îl vrea neaapărat. 

Șumudică este văzut drept marea speranță a celor de la Rizespor de a salva echipa de la retrogradare. Iar cele două părți sunt aproape să anunțe că s-au înțeles oficial.

Șumudică s-a întors în Turcia

Președintele celor de la Rizespor este convins că Șumudică va fi viitorul antrenor al echipei. De aceea a și ieșit cu o declarație optimistă în presă.

90% Șumudică va fi antrenorul nostru. Mai sunt doar câteva detalii de stabilit, a declarat bașkanul lui Rizespor.

Ziariștii otomani sunt convinși că un anunț oficial va fi făcut în curând. Șefii lui Rizespor sunt grăbiți, după ce în ultimul meci, echipa a fost zdrobită, cu 5 la 1, de Malatyaspor. Acest rezultat a pus punct mandatului lui Stjepan Tomas. Croatul a fost demis, iar Șumudică a devenit principala țintă.

Marius Șumudică este pregătit de o întoarcere în Turcia

Îl așteaptă o misiune dificilă

Dacă acceptă oferta, Șumudică are mult de muncă ca să redreseze situația. Rizespor se află pe locul 16, cu 21 de puncte. Șumudică s-ar duela direct cu Dan Petrescu pentru menținerea în prima ligă din Turcia. Kayserispor este la 5 puncte în urma lui Rizespor, pe locul 18, retrogradabil.

Mulți îl așteaptă pe Șumudică pe bancă chiar miercuri, la ora meciului cu fostul său club, Gaziantep. Ar fi un prilej foarte bun pentru antrenor să plătească niște polițe conducerii care s-a despărțit de el cu câteva luni înainte să îi expire contractul.

Cota lui Șumudică rămâne mare în Turcia

În ciuda atitudinii conflictuale și a modului în care s-a despărțit de Gaziantep, antrenorul rămâne bine văzut în turcia. Șumudică și-a exprimat de multe ori afinitatea pentru fotbalul și pentru Turcia, în general. Cum a și obținut rezultate importante la Gaziantep, nu este de mirare că are în continuare oferte din această țară.

Șefii lui Gaziantep au și recunoscut că nu s-ar fi despărțit de Șumudică dacă nu ar fi existat declarațiile de după meciul cu Sivasspor.

Acela a fost momentul în care am fost forțați să terminăm colaborarea. Ne-a părut rău, dar nu am avut ce face. L-am iubit pe Șumudică, a declarat președintele echipei duse de Șumi pe locul 3

În locul românului a venit alt antrenor vulcanic, portughezul Sa Pinto, tehnician ce rar a rezistat mai mult de un an la o echipă.

Urmăriți Playsport.ro și pe