Sunt 6 români în topul mondial al miliardarilor. Câți bani au și pe ce loc e Țiriac pe lista bogăției

Alex Matei 05.04.2023, 22:26
Sunt 6 români în topul mondial al miliardarilor. Câți bani au și pe ce loc e Țiriac pe lista bogăției

Cu o avere estimată de Forbes la 2 miliarde de dolari, în creștere cu 400 mil. dolari față de anul trecut, Ion Țiriac și-a recâștigat titlul de cel mai bogat român. În topul mondial al miliardarilor se mai găsesc încă cinci români. Câți bani au și pe ce loc e Țiriac pe lista bogăției.

Clasamentul celor mai bogați români

Ion Țiriac ocupă locul 1.516 în topul celor mai bogați oameni din lume. Următorul pe listă este Dragoș Pavăl. Acționarul retailerului de bricolaj Dedeman deține o avere de 1,7 miliarde de dolari, conform revistei de business Forbes.

Pe locul al treilea se poziționează Daniel Dineș. Fondatorul UiPath se poate lăuda cu o avere de 1,6 miliarde de dolari. În cazul său, lucrurile nu au evoluat așa cum și-ar fi dorit. Averea sa a scăzut cu 1,3 miliarde de dolari față de anul 2022.

În topul mondial al miliardarilor se mai găsesc și Ion Stoica și Matei Zaharia, fondatorii companiei de software DataBricks. Fiecare are o avere de 1,2 miliarde de dolari. Acul trecut, ei dețineau câte 1,6 mld. dolari, dar epidemia de coronavirus i-a afectat serios.

Pe ce loc se află frații Dragoș și Adrian Pavăl

Podiumul clasamentului celor mai bogați români este completat de Adrian Pavăl. Omul de afaceri are o avere de 1,1 mld. dolari. Acesta din urmă a ajuns abia anul trecut în topul oamenilor cu averi impresionante. Pe atunci, el avea ”doar” un 1 miliard de dolari.

Fostul jucător de tenis Ion Țiriac şi-a majorat averea cu 400 mil. dolari față de anul trecut, când avea 1,6 mld. dolari. La fel ca el, au procedat și frații Pavăl, de la Dedeman. În rest, niciun român aflat în topul miliardarilor planetei nu a reușit să își crească averea.

Urmăriți Playsport.ro și pe