”Sunt avocat. Mi s-a părut ilogic”. Președintele UEFA, reacție surprinzătoare legată de Luis Rubiales

Bogdan Solomon 19.09.2023, 21:48
”Sunt avocat. Mi s-a părut ilogic”. Președintele UEFA, reacție surprinzătoare legată de Luis Rubiales

Scandalul care îl are drept protagonist pe Luis Rubiales, președintele Federației de Fotbal a Spaniei, e departe de a se fi încheiat. Omul care conduce destinele UEFA a oferit o reacție surprinzătoare.

Președintele UEFA, reacție surprinzătoare legată de Luis Rubiales

Imediat după finala Campionatului Mondial, chiar în timpul festivității de premiere, Rubiales a șocat întreaga lume a fotbalului sărutând-o pe Jennifer Hermoso, care a depus ulterior plângere penală, iar 81 de jucătoare și-au anunțat retragerea din echipa națională. Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, are, însă, o cu totul altă părere.

În ciuda acuzațiilor de agresiune sexuală, acesta și-a exprimat convingerea că nu se pune problema ca ibericul să fi comis o infracțiune gravă. A fost vorba de o exagerare, potrivit spuselor sale, cu „ajutorul” jurnaliștilor.

„Am vorbit de câteva ori. Gesturile sale au fost nepotrivite și inconștiente, nu putea câștiga această bătălie. I-am spus că ar fi mai bine să-și dea demisia. Dar nu pot să știu cât de mult l-a influențat sfatul meu.

Când am citit că este o infracțiune serioasă… Sunt avocat de drept penal și mi s-a părut complet ilogic așa ceva. Voi, jurnaliștii, sunteți cei care ați dus subiectul la acest nivel”, a declarat Ceferin, conform Marca.

Hermoso: „M-am simțit victima unei agresiuni”

În schimb, Jennifer Hermoso a dezvăluit la scurt timp după izbucnirea acestui scandal că sărutul nu a fost „deloc consensual”, motiv pentru care se consideră victima unei agresiuni sexuale și va acționa ca atare. Drept dovadă, a depus plângere penală împotriva lui Rubiales.

„În legătură cu ce s-a întâmplat astăzi (n.r. – conferința de presă a lui Rubiales), deși nu vreau să perturb procedurile legale în desfășurare, mă simt obligată să spun că vorbele folosite de domnul Luis Rubiales pentru a explica regretatul eveniment sunt categoric false și parte a culturii de manipulare pe care a creat-o.

Vreau să fie clar că în niciun moment nu a avut loc conversația la care domnul Luis Rubiales s-a referit, iar sărutul nu a fost deloc consensual. Aș vrea să reiterez faptul că acel moment nu a fost unul plăcut. M-am simțit vulnerabilă, victima unei agresiuni, a unui act impulsiv, sexist, deplasat și fără niciun fel de consimțământ din partea mea. Pe scurt, nu am fost respectată. Mi s-a cerut să fac o declarație comună pentru a reduce presiunea asupra președintelui, dar, în acele momente, mă gândeam doar la celebrarea realizării istorice reușite alături de colegele mele.

Deși am anunțat că nu vreau să declar nimic, am fost supusă unei presiuni continue de a veni cu o declarație care să justifice gesturile domnului Luis Rubiales. În niciun caz nu poate fi responsabilitatea mea să îmi asum consecințele transmiterii a ceva în care nu cred, motiv pentru care am refuzat presiunile la care am fost supusă. TOLERANȚĂ ZERO pentru aceste comportamente”, se arată în comunicatul jucătoarei din Spania.

Urmăriți Playsport.ro și pe