”Sunt curios dacă Hagi a terminat școala de antrenori”. Un nume mare din Superliga sparge tăcerea. Ce spune despre licențele Pro. Exclusiv

Alex Matei 26.09.2023, 22:43
”Sunt curios dacă Hagi a terminat școala de antrenori”. Un nume mare din Superliga sparge tăcerea. Ce spune despre licențele Pro. Exclusiv

Licența Pro a reprezentat și reprezintă în continuare un aprig subiect de discuție în fotbalul românesc. Este practic o luptă de la distanță între Federația Română de Fotbal (FRF), Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) și cluburile din Superliga.

Sunt echipe importante din primul eșalon care au încercat să dribleze această regulă care vine de la UEFA, iar unul dintre acestea este și FCU Craiova.

”În România, sunt foarte puțini antrenori de valoare. Îi număr pe degetele de la o singură mână”

Gruparea de pe ”Ion Oblemenco” nu are în continuare pe bancă un antrenor cu nume, dar și cu Licență Pro, dar oficialii clubului patronat de către familia Mititelu nu-și fac griji.

Marcel Pușcaș (62 de ani), directorul executiv al celor de la FCU Craiova, nu a mai răbdat și a decis să spună lucrurilor pe nume despre situația antrenorilor de la nivelul primelor două Ligi ale României.

”În România, sunt foarte puțini antrenori de valoare. Îi număr pe degetele de la o singură mână. Plus că mai sunt alții care se tot rulează prin Liga 1. Nu trebuie un antrenor cu nume care să-ți garanteze accesul în play-off.

Spune-mi tu un nume și așa facem (nr. – a fost întrebat de moderatorul Sorin Chiriac de ce nu s-a orientat către un antrenor tânăr). Asta cu băieții deștepți cu Licența Pro, am mai auzit-o.

Sunt mulți antrenori cu Licența Pro, cunosc mulți antrenori cu Licența Pro care nu știu să scrie, cunosc mulți antrenori cu Licența Pro care nu au citit o carte în viața lor, cunosc foarte mulți antrenori cu Licența Pro care nu au școala de antrenori, nu au IEFS-ul sau CNFPA-ul, cele două instituții din România care formează antrenori”, a spus Pușcaș, într-o intervenție telefonică în direct, găzduită de emisiunea PlaySport Live.

”E ca si cum ar fi medici primari fără să facă Medicina”

Fostul fotbalist important, care a făcut carieră la Steaua, dar care a jucat și la Rapid, club la care a avut parte de accidentarea care i-a ruinat cariera, nu a ratat ocazia de a le da peste nas celor de la FRF și i-a oferit ca exemplu pe Gică Hagi și pe Mircea Rednic.

”Pentru că acum 20- 25 de ani, foarte mulți foști fotbaliști, cu niscaiva performanțe, primeau carnetul de antrenor. Cu acest carnet s-au prezentat mai apoi la FRF și și-au luat licențele, B, A și Pro

E ca si cum ar fi medici primari fără să facă Medicina. Sunt acum vreo 10 din ăștia prin România, fără școală de antrenori. Luati-le CV-ul tuturor și vedeți ce studii au.

Sunt curios dacă Hagi a terminat școala de antrenori. Eu știu că Hagi a terminat ASE-ul, Rednic a terminat Subinginerii, la Hunedoara. Sunt antrenori care au avut performanțe în România și au câștigat campionate și nu au terminat scoli de antrenori.

Și atunci de ce ne umflăm atât în pene cu Licența asta Pro? Problema este să știi meserie, cum sunt Hagi și Rednic, fără sa fi terminat IEFS-ul sau CNFPA-ul

Domnul Drăgan a terminat CNFPA-ul, e antrenor de fotbal, cu studii. Paul Răducan are o carieră peste a lui Petrea (n.r. – Anton Petrea, fostul antrenor de la FCSB).

Nu am nimic cu Petrea, dar Răducan a dat peste 40 de jucători, precum Băluță”, a mai spus Pușcaș, la PlaySport Live.

Urmăriți Playsport.ro și pe