”Sunt multe discuții. Când simt nevoia, intervin și eu”. Stanciu a spus totul înaintea ”finalei” cu Israel

Ioan Valentin Oprea 08.09.2023, 13:30
”Sunt multe discuții. Când simt nevoia, intervin și eu”. Stanciu a spus totul înaintea ”finalei” cu Israel

Prezent la conferinţa de presă premegătoare disputei de mâine, cu Israel, Nicuşor Stanciu a avertizat că naţionala nu va avea deloc o misiune uşoară pe „Arena Naţională”.

Experimentatul fotbalist în vârstă de 30 de ani mizează pe forţa grupului şi transmite că atmosfera din vestiarul primei reprezentative e mai bună ca niciodată. Stanciu subliniază că obiectivul tricolorilor e acela de a obţine trei puncte cu Israel şi afirmă că va fi nevoie ca tricolorii să dea dovadă de mult spirit de sacrificiu pe teren.

Am trecut prin multe la echipa naţională în ultimii opt ani de zile. Încerc să vorbesc doar despre ce s-a întâmplat din septembrie, de când am fost cu Edi Iordănescu. Nu am pierdut niciun meci de atunci, iar forţa grupului e mai mare ca niciodată. Unitatea grupului şi încrederea pe care o avem ne-a făcut să ajungem în punctul acesta. Am arătat în Kosovo că putem să ne luptăm în mocirlă, iar în Elveţia am arătat că putem alerga mai mult ca oricând. Îmi doresc să luăm toate cele trei puncte cu Israel”, a declarat Stanciu.

Sunt gata să atace, dar şi să se apere

Transferat în urmă cu doar câteva ore la FC Damac, în prima divizie din Arabia Saudită, Stanciu crede că România şi Israel sunt foarte apropiate din punct de vedere valoric şi doar detaliile vor fi cele care vor face diferenţa.

Jucătorul de 30 de ani dă asigurări că naţionala va juca cu gândul la victorie, dar a evidenţiat, pe de altă parte, că fanii nu trebuie să se aştepte la o ofensivă continuă din partea tricolorilor.

Stanciu a explicat că prima reprezentativă are în ADN dorinţa de a pune în practică un fotbal ofensiv, dar tricolorii trebuie să fie conştienţi că există momente când trebuie să se axeze mai mult şi pe faza defensivă.

Va fi un meci greu, nu cred că este o favorită certă. Suntem două naţionale cu valori echilibrate. Vom încerca să câştigăm meciul, aşa jucăm în fiecare meci. Au o naţională bună, cu jucători care evoluează în Europa. Toată lumea este conştientă că vom face un pas important dacă vom câştiga”, a adăugat Stanciu.

Noul fotbalist de la FC Damac recunoaşte că se află printre liderii echipei, dar transmite că şi Răzvan Marin şi Andrei Burcă intervin, de multe ori, cu sfaturi în vestiar.

Sunt multe discuții pe care le avem, atât individual, cât și la nivel de grup. Când simțim nevoia, intervin și eu, o face și mister, Răzvan (n.r. Răzvan Marin), Burcă (n.r. Andrei Burcă). Nu știu dacă mâine seară va fi nevoie de multă vorbă, ne-am pregătit bine”, a concluzionat, pe un ton optimist, Stanciu.

Apel către fani

În final, jucătorul de 30 de ani a făcut apel la suporteri să ia cu asalt „Arena Naţională” şi să sprijine prima reprezentativă din primul până în ultimul minut. Stanciu remarcă faptul că fanii ar putea fi factorul decisiv care să încline balanţa în favoarea naţionalei României în disputa cu Israel.

Avem mare nevoie de fani. A mai fost arena plină, dar acum vor veni pentru noi. Trebuie să le oferim ceva. Este un moment bun, avem nevoie de ei. Sper să vină şi să ne susţină! Cred că, prin ceea ce am arătat de când a venit Mister, i-am făcut pe fani să creadă din nou în noi”, şi-a încheiat discursul Stanciu.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe